Областният координатор на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев участва във форум на Международния републикански институт на САЩ

фокусът на участниците беше насочен към дискусия на тема “Стратегии на съвременните политически кампании"

Георги Кръстев
Георги Кръстев Източник: ПП ГЕРБ

Областният координатор на ПП ГЕРБ  в Русе Георги Кръстев участва в престижния интернационален форум, организиран от Международния републикански институт по програма "Европейски лидерски институт". Той е единственият български представител на авторитетния форум. Събитието се провежда в чешката столица Прага от 23 до 27 септември тази година и събира представители на Франция, Испания, Румъния, Грузия, Чехия, Словакия, Полша, Унгария и Словения.

 

В първия ден от програмата на форума фокусът на участниците беше насочен към дискусия на тема "Стратегии на съвременните политически кампании. Провеждане на местни, национални и наднационални избори". Като представител на България и един от най-активните участници в дискусията, Георги Кръстев запозна присъстващите със спецификите на провеждане на предизборните политически кампании от гледна точка на геополитическото положение на нашата страна. Той изрази мнение и относно пътя и мястото на младите хора в политиката.

 

Георги Кръстев на форума на МРИ
Георги Кръстев на форума на МРИ Източник: ПП ГЕРБ

През следващите дни присъстващите ще се обучават в политическа комуникация, личностно развитие и ще разгледат бъдещето на Западния свят и трансатлантическите отношения.

 

Международният републикански институт е основан през 1983 година и представлява влиятелна организация, свързана с Републиканската партия в САЩ, чиято основна цел е налагането и утвърждаването на демокрацията в световен мащаб. Дейността на института включва подпомагане на политическите партии и политическите кандидати да развият своите ценности и институционални структури, да участват в решаването на проблемите на гражданите и в правителственото планиране и да мотивират хората да се ангажират с политическите процеси.

 

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени