"Общински транспорт Русе” все още работи на загуба

Общинското дружество отчита ръст на приходите, но е на 450 000 лева загуба за предходната година

Град Русе
Град Русе Източник: Zonanews

Русенското общинско дружество "Общински транспорт Русе" ЕАД отчита увеличение на приходите и намаляване на загубите през изминалата 2023 г. Това става ясно от годишния финансов отчет на компанията, цитиран от сайта "Дунавмост".

 

Приходите на дружеството са достигнали 8,327 млн. лева, което е с 21% повече спрямо 2022 г. Основната причина за ръста е увеличението на приходите от продажба на транспортни услуги с над 1 млн. лева, както и увеличението на финансирането с 342 хил. лева.

 

Въпреки положителната тенденция, финансовият резултат от основната дейност остава отрицателен, като загубата за 2023 г. е 450 хил. лева. Това е подобрение спрямо 2022 г., когато загубата е била 556 хил. лева.

 

Община Русе
Община Русе Източник: Zonanews

През изминалата година дружеството е обслужило 7 тролейбусни и 9 автобусни линии в града, като е увеличило договорирания пробег с 50%. Това е станало възможно благодарение на доставката на 15 нови тролейбуса по проект от ОПОС.

 

Към края на 2023 г. "Общински транспорт Русе" ЕАД разполага с 22 тролейбуса HESS/NAW, 15 тролейбуса SOR TNS 12, 20 електрически автобуса SOR EBN 9.5 и 24 дизелови автобуса VanHool A330. С този подвижен състав дружеството може да покрива транспортни задачи до 5,2 млн. км годишно, което е увеличение на капацитета с 400%.

 

За 2024 г. дружеството планира да достави 10 броя употребявани автобуса, да пусне в експлоатация нова зарядна станция и паркинг за електробуси, както и да извърши ремонт и реконструкция на контактната мрежа в участъка от кръстовището на Симова мелница до Централна жп гара.

Още от "Русе"

Интензивен трафик на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова: В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост при Русе

Тя обясни, че МРРБ трябва да плати 200 милиона лева на строителни фирми за извършени, но неразплатени дейности по договори за пътно поддържане, а лихвите по тях са още почти толкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени