"Общински транспорт Русе” все още работи на загуба

Общинското дружество отчита ръст на приходите, но е на 450 000 лева загуба за предходната година

Град Русе
Град Русе Източник: Zonanews

Русенското общинско дружество "Общински транспорт Русе" ЕАД отчита увеличение на приходите и намаляване на загубите през изминалата 2023 г. Това става ясно от годишния финансов отчет на компанията, цитиран от сайта "Дунавмост".

 

Приходите на дружеството са достигнали 8,327 млн. лева, което е с 21% повече спрямо 2022 г. Основната причина за ръста е увеличението на приходите от продажба на транспортни услуги с над 1 млн. лева, както и увеличението на финансирането с 342 хил. лева.

 

Въпреки положителната тенденция, финансовият резултат от основната дейност остава отрицателен, като загубата за 2023 г. е 450 хил. лева. Това е подобрение спрямо 2022 г., когато загубата е била 556 хил. лева.

 

Община Русе
Община Русе Източник: Zonanews

През изминалата година дружеството е обслужило 7 тролейбусни и 9 автобусни линии в града, като е увеличило договорирания пробег с 50%. Това е станало възможно благодарение на доставката на 15 нови тролейбуса по проект от ОПОС.

 

Към края на 2023 г. "Общински транспорт Русе" ЕАД разполага с 22 тролейбуса HESS/NAW, 15 тролейбуса SOR TNS 12, 20 електрически автобуса SOR EBN 9.5 и 24 дизелови автобуса VanHool A330. С този подвижен състав дружеството може да покрива транспортни задачи до 5,2 млн. км годишно, което е увеличение на капацитета с 400%.

 

За 2024 г. дружеството планира да достави 10 броя употребявани автобуса, да пусне в експлоатация нова зарядна станция и паркинг за електробуси, както и да извърши ремонт и реконструкция на контактната мрежа в участъка от кръстовището на Симова мелница до Централна жп гара.

Още от "Русе"

Нанков в Русе: Хората тук помнят лъжите на ПП за пет моста над Дунав

Подкрепям идеята на Делян Добрев за съживяване на икономиката - да бъдат набелязани 10 големи инфраструктурни проекта, нашият партньор - Световната банка, да напише правилата, добавя Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Борисов в Русе: ГЕРБ е против вдигането на данъци. Трябва да се режат разходи (ВИДЕО)

Бившият вицепремиер Томислав Дончев съжали, че нито един от проектите, включително и готовия план за възстановяване, подготвени от третото правителство на ГЕРБ не са завършени след падането им от власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени