Премиерът Борисов в Бяла: До края на месеца ще минем 700 хил. ваксини

Май-юни ще излезем от пандемията, категоричен бе той

Борисов в Бяла
Борисов в Бяла

Oтваряме – затваряме за по 10-15 дни, това е оптималният вариант между мерки и щаденето на психическото състояние на хората, заяви министър- председателят
Премиерът Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в град Бяла, област Русе. Заедно с него е и спортният министър Красен Кралев.

Кралев уточни, че залата е струвала около 3 млн. лв. Борисов припомни, че в града първо са направени пожарната и училището, а сега и залата, която да се използва и като физкултурен салон.

Премиерът подчерта, че АМ "Хемус" се строи на пълни обороти, а конкурсите за отсечката Русе - Велико Търново вече са направени и през април ще започне класирането.

Борисов коментира и доставките на ваксини, като подчерта, че вчера пристигнали 32 хил., днес 51 хил. на Модерна, а утре 151 хил. от Астра Зенека. "До края на месеца ще минем 700 хил ваксини. убеден съм", заяви Борисов и заръча да се ваксинират по 15 хил. на ден. "Това означава милион и половина българи да са с анти тела или ваксинирани. Май-юни ще излезем от пандемията", каза Борисов.

 

"Сутринта рано днес имахме съвещание с здравния министър Костадин Ангелов и главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и обсъдихме поетапно на база на тези резултати с ваксинирането и оздравелите да започнем да разхлабваме мерките. От понеделник се отварят детските градини и яслите. Учениците ще се върнат в училищата щом приключи ваканцията им, висшите учебни заведения също ще се върнат. Отварят се и откритите площи на заведенията, за да могат хората да седнат да обядват. На първо място в заповедта са театрите, Филхармонията, Консерваторията, музеите, галериите. Започваме поетапно – с 30%, после 50%, докато ги отворим на пълен капацитет", заяви Борисов.

По думите му мислели и за фитнесите и СПА центровете, а зимните ни курорти работели на макс. "Другите държави представете си какво причиняват на хората с този пълен локдаун. Ние сме като ластик отваряме – затваряме за по 10-15 дни, това е оптималният вариант между мерки и щаденето на психическото състояние на хората. Аз съм оптимист, че ще минем милион ваксини. Оптимист съм, защото знам как работи ЕК с европейската ваксинация", допълни той.

 

По думите му всички социологически агенции давали разлики между 4-5-6% между ГЕРБ и останалите партии.  "Може ли два дни преди изборите да водиш с толкова много при всички проучвания и те се готвят да кажат, че изборите не са честни. Това ще им е отсега мога да го подчертая, защото са бити, победени, защото отново не са могли да защитят нито една сво програма. Как да защитиш програма, в която казваш, че ще вдигнеш данъците? Вкарваш в ужас хората. Затова вие само показвате, хората да си направят изводи – нищо повече", обърна се Борисов към Кралев.

 

"Никой не може да го оспори, затова като ходят по студиата се чудят какво да изтърсят. Онази госпожа, която толкова се молеше. Никога не съм записал човек през живота си, но май такива хора май трябва да се записват. Сега щяла да изчегърта ГЕРБ. Ходи изчегъртай училищата, залата, това сме направили ние", посочи Борисов.

По думите му единствената им цел е да вкарват суматоха на държавата и да няма стабилност. "Само в тази среда могат да виреят. Това хубаво ли е за народа, градовете, малките населени места?", попита премиерът.

 

"Досега БСП се хвалеха, че имат президент, оказа се че той сам се издига. Дали го подкрепят, или не, не го интересува. Досега се хвалеха, че това им е политически успех. Той човекът си спечелил изборите без тях, това им казва", заяви Борисов.

 

Публикувахте от Красен Кралев в Вторник, 30 март 2021 г.

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени