Протестиращ: Кирил Петков ни прави на идиоти, говори абсурдни неща

Заявяват се планове за безсрочен протест, ако не бъдат изпълнени исканията на протестиращите

Дунав мост
Дунав мост Източник: Zonanews

От репортаж на БНТ, "Денят започва" от Дунав мост, където се очаква да започне протест, разбираме, че сега трафикът е спокоен. Към момента протестиращи няма. Не е ясно ще се осъществят ли протестни действия. Колона от товарни автомобили е около 5-6 км, но тя е обичайна за този час.


Протестиращи ще го блокират в 10 часа ГКПП-Кулата. Според протестиращ има нарастваща инфлация, която преминава 100% и е на път с тези темпове да надмине дори Жан Виденовата зима. Според него могат да се вземат мерки, но правителство прави совалки, едни доставки на газ, които са мит.

 

"Кирил Петков ни прави на идиоти, говори абсурдни неща. Къде ще бъде разтоварен този газ, трябва да плащаме и транзит от терминал в Гърция. Защо Кирил Петков и Кокорчо не изчакаха да се решат нещата като другите европартньори и да се запази газоподаването. 

 

Искаме да отпадне ДДС на храни и лекарства, искаме сваляне на акцизи, безплатни учебници за ученици до 12 клас - това ще подпомотгне много всички. Едва ли ще косва много на бюджета. Ако не стане, обявяваме безсрочнен протест.

 

Всичко почва от тук - от Пиринска Македония-това да го разбере Кирил Петков. Търпението на хората се изчерпва. Това правителство дойде с голяма торба обещания, но се оказаха мит и като седнаха на министерските места почнаха да дишат някакъв райски газ. Очакваме протеста да е масов-ще се присъединят и хора от Петрич и Сандански" - обяснява протестиращ.

Още от "Русе"

В Русе Благодатният огън ще дойде от Румъния

Тъй като няма да има делегация на Българската православна църква в Йерусалим, ние ще използваме близостта си с Румънската църква, каза Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени