Разбиха група във Ветово, продавала фалшиви стоки в интернет сайтове и приложения

Служителите на реда са задържали 9 души

Фалшиви стоки
Фалшиви стоки Източник: ОДМВР-Русе
Масирана полицейска операция на ОДМВР-Русе се проведе днес на територията на гр. Ветово по линия на измами. В действията са включени служители от различни подразделения от областната дирекция на МВР в Русе – сектор "Противодействие на криминалната престъпност", РУ-Ветово, СТД, БНТЛ, отдел "Разследване".
 
Става въпрос за схемата за предлагане на различни стоки, най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, чрез интернет сайтове и приложения, като потърпевши са ставали хора от територията на цялата страна. Извършителите на този вид измама действали, като предлагали неистински стоки от известни марки, под предлог, че са на промоционални цени или на ликвидация. Изпращали стоките до клиентите, чрез различни фирми за доставки, но при получаване ставало ясно, че са със съмнително качество и съдържание. 
 
При желание от страна на клиентите да върнат продуктите или да възстановят разходите си, връзката с доставчиците прекъсвала. Тази сутрин в рамките на операцията, от екипите на МВР са проверени 6 адреса в населеното място, като при претърсванията са иззети различни стоки, документи и други вещи. Служителите на реда са задържали 9 лица. Образувани са общо 5 досъдебни производства. Работата по документирането и разследването на схемите продължава под наблюдението на Районна  прокуратурата-Русе.

Още от "Русе"

С увъртания БСП кметът на Русе косвено потвърди, че изтърбушването на генералното консулство на РФ е извършено от руснац

Снимки, публикувани от местния в. "Утро" показват, че от сградата са изнесени не само касите на вратите и кухненски шкафове, но и мивки, душове и смесители от баните

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени