Русе бе домакин на Националния лекоатлетически шампионат по хвърляния

В двата дни на шампионата взеха участие повече от 250 атлета от цялата страна

Русе бе домакин на Националния лекоатлетически шампионат по хвърляния
Русе бе домакин на Националния лекоатлетически шампионат по хвърляния Източник: Община Русе

Националният шампионат по лека атлетика в дисциплините по хвърляне се проведе на 27 и 28 февруари. Негов домакин е Спортният лекоатлетически клуб "Дунав" – Русе. В двата дни на шампионата взеха участие повече от 250 атлета от цялата страна. Tе мериха сили в хвърлянето на диск, чук и копие, разделени в три възрастови групи – юноши и девойки под 18 години, юноши и девойки до 20 години и жени и мъже.

 

Лекоатлетически клуб в града - "Локомотив" – Русе бе домакин на церемонията "Любимец на феновете" на списание "Атлетика", по-рано, на 26 февруари. На нея бе отличен балканският шампион на 200 м. за юноши Венелин Георгиев. През 2021 година клубът ще проведе и селекция на малки атлети, най-добрите от които ще участват в спортен лагер в град Кюстендил през септември.

 

Клуб "Русе Кар" пък е главен организатор на националния шампионат по планинско бягане – дълга дистанция и в по-малките възрастови групи. Тази година трасето, на което "Русе Кар" ще проведе състезание, е в Стара планина до град Златица.

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени