Русенка даде 28 000 лв. и златни накити на телефонни измамници

Жертва е 80-годишна жена

Телефонна измама
Телефонна измама Източник: Zonanews

80-годишна жена от Русе стана поредна жертва на телефонна измама, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе. За случая е съобщила самата потърпевша снощи във Второ РУ на крайдунавския град. Тя разказала, че на стационарния ѝ телефон се е обадила плачеща жена, представила се за дъщеря ѝ и обяснила, че си е счупила крака. След това ѝ се е обадил мъж, който започнал да я заплашва, искайки от нея да предаде всичките си налични пари.

 

Последвал разговор с друг мъж, представил се за главен инспектор от криминална полиция. Мнимият служител обяснил на жената, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат задържани тези, които я заплашват и обяснил, че тя трябва да съдейства и да даде всичките си пари, а след приключване на операцията щели да ѝ ги върнат.

 

По негово нареждане пенсионерката събрала наличните си пари, изтеглила и други от банката - общо над 28 000 лв. и на няколко пъти ги оставяла под пейка пред дома си, заедно със златни накити. Полицията продължава разследването по случая.

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени