Затвориха Дунав мост заради скъсан парапет и обърнат тир

Движението ще се извършва само в едната лента – посока Румъния, тъй като в другата ще извършват възстановителни дейности

Дунав мост
Дунав мост Източник: Zonanews

Товарен автомобил с турска регистрация катастрофира на Дунав мост при Русе рано тази сутрин. Камионът се е движел с превишена скорост, което е предизвикало дефект на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до пробиване и откъсване на резервоара от автомобила и съответно разливане на гориво. При катастрофата товарният автомобил е блокирал напълно движението и в двете посоки – както към Румъния, така и към България.

 

Предстои превозното средство да бъде изтеглено, като до час би трябвало мостът да се отвори за преминаване. На място в момента се намира специализирана техника, която ще подпомогне изтеглянето на камиона. На първо време ще се пропускат само леки автомобили, а след това и тежкотоварни.

 

Движението ще се извършва само в едната лента – посока Румъния, тъй като в другата ще извършват възстановителни дейности. Предстои ремонт на повредената фуга, както и на мантинелата. Добрата новина е, че при катастрофата няма жертви и пострадали. Щетите са само материални, съобщиха от областната администрация.

 

Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев проучиха причините и следствията от инцидента и са в контакт с всички компетентни институции. И двамата отчитат пълната координация и взаимодействие между Регионална дирекция "Гранична полиция", Областно пътно управление, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция "Автомобилна администрация" и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Предприети са всички мерки за спиране на тежкотоварния трафик не само в област Русе, но и в областите Велико Търново и Стара Загора.

Още от "Русе"

Последни новини

Най-четени