Борисов към българите: Крадат ви бе, хора, убиват ви! А вие си траете, мълчанието на агнетата! (НА ЖИВО)

Инфлацията е висока, защото не само крадат, но и  са некомпетентни, заяви Делян Добрев

Бойко Борисов в Шумен
Бойко Борисов в Шумен Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес е на посещение в Шумен. Заедно с членове на ръководството на партията, народни представители и младежи от МГЕРБ, той се срещна със симпатизанти и активисти на партията. 

 

В началото на срещата емоционално слово произнесе депутатът и бивш образователен министър Красимир Вълчев. "Казваха, че сме били много черногледи, но всичко за което предупреждавахме се случи-спрялата магистрала, обезкървената индустрия. Шумен има солидна образователна общност, университет, реновирани в последните години училища и детски градини. Слънцето на промяната изгря и в образованието  и назначения със "сертификат за почтеност", които дават право да нарушават законите, без да носят отговорност. Днес ни управлява фалшив герой", заяви той.

 

Бившият социален министър Деница Сачева заяви на свой ред: "За съжаление, управляват ни хора, които непрекъснато произвеждат проблеми. Разбрахте ли какви са антикризисните мерки, какво ще се случи с пенсиите? Искат за пореден път да излъжат българските пенсионери- не е вярно, че ще вдигнат с 20% пенсиите. Тази мантра не е истина. Те ще се увеличат с максимално 4%. На практика с добавката, въведена от ГЕРБ, пенсиите бяха увеличени от ГЕРБ. Покупателната способност намалява. Ще се изхарчат много пари, ще се счупи пенсионната система. Взимат по половин милиард лева заеми на седмица. Не вярвайте на Кирил Петков, че пенсиите ще се плащат с пари от спрени кражби, те ще се плащат със заеми. Решението е само едно-оставка на правителството, избори и победа на ГЕРБ"

 

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов припомни, че тази седмица НС осъмна с решетки. "Преди това парламентът беше заграден с метални ограждения и май ще трябва да сменим национален девиз  "Съединението прави силата" със страх лозе пази. Управляващите се страхуват панически от хората, които все повече започват да негодуват за инфлацията, цените. Страх ги е и от нас. От това, че можем да ги пометем истински. Финансовият министър е по-ляв и от Румен Гечев, мерките му са такива, че и БСП често пъти са удивени от неговите решения. Правителство с участието на БСП не може да е прозападно-пролича с решението за Украйна, пазят Лукойл и техните интереси. Правителството, което не е наясно с посоката, не може да е прозападно. България е в безпътица. Изпуснаха момента да модернизираме въоръжените сили и отбранителните си способности. Единственият гарант за прозападна посока на  България е ГЕРБ. Това правителство трябва да си ходи", заяви бившият външен министър. 

 

Делян Добрев каза, че ни управляват смешници, но това не ни е смешно, защото всеки ден обедняваме. "1000 лв. вече са половината на това, което бяха.  Такава инфлация не помним от 1997 г.  при царя инфлацията беше - 4,7%, тройната коалиция-  8,39%. при първото правителство на Борисов - 2,91%, при "Борисов 2" - 0,4%. Тя е дори отрицателна. При правителството "Борисов 3" - 2,27%. За 11 месеца на смешниците -14,4 средно, 20,7% на хранителните продукти", коментира той. 


Бившият енергиен министър продължи:
"Инфлацията е висока, защото не само крадат, но и  са некомпетентни. Повтаряме - да намалят цените на бизнеса. За пръв път за 12 г. написах въпрос към министър. Той отговори, че са дадени 1,10 млрд – с 4 пъти по-малко отколкото твърди Кирил Петков. Затова инфлацията е 20% и обедняваме. Защо смениха шефа на КЕВР- за да не разбираме с колко скача тока. Не публикуват информация, направихме извънредно заседание и попитахме КЕВР - не казват. Предложихме да гласуваме в НС да изискаме тази информация. Те гласуваха с мотив, че няма нужда да плашим хората.

 

Залата отвърна с възгласи: "Оставка!".

 

Думата взе Бойко Борисов. "Не мога да си представя какви откровени лъжи пускат някои медии. От едната страна цитират Кирил Петков - 4,1 млрд. подкрепа на бизнеса, от друга страна - министърът на енергетиката - 1,1 млрд. Три милиарда лъжа! Този човек милиарди, милиони ги няма за нищо. И отдолу About - три милиарда", заяви той, а залата му отвърна с възгласи: "Киро е позор!".

 

"За три секунди продадоха газа и засекретиха кои са фирмите. И "мълчанието на агнетата" - никой не попита кои са тези фирми. Къде са тези 1,2 милиарда за житото? Малко му се видя на Асен Василев тази лъжа и заяви: ние ще изнасяме житото на Украйна през Варна", заяви той.

 

Борисов подчерта, че държавата ще плати разликата от 100 милиона на месец. "Крадат ви, бе хора, убиват ви! Искате ГЕРБ пак на власт. Искате пак да ме направите заложник като Орешарски!".

 

Той допълни, че правителството хвърля прах в очите на обеднелия народ и го лъже с катастрофалната инфлация. "Сега официалната е 12%. И тя расте като великденски козунак. Станала била 14. Аз това го имам от Европейската комисия. Гледах тези хвалебствени репортажи - как щели да намаляват и връщат пари от горивата. Искам присъстващите тук журналисти как те разбраха от техните репортажи от кой бензин, през кои три месеца ще се зарежда. От 1,20-1,50 лв. при "лошия" Борисов и ГЕРБ, сега бензинът е 3,50. Даже не се опитват да ви излъжат - ей така да ви стане драго като ви лъжат. Те ви лъжат безсрамно!".

 

Януари имаше КСНС, сега сме май. Пак ли да свикваме КСНС? За да излезе Радев виновен. Петков се чуди как сега "да обуе" Радев, добави бившият премиер. "Излез, говори пред хората, говори с нас. "Външен натиск". Кой ги натиска? Кажете им имената. И като имат имена и те натискат партньори или врагове, ние не можем да се ориентираме. Понеже са поели ангажименти, които явно не могат да изпълнят, сега панически се опитват да се скрият зад Радев", коментира Борисов.
 
"Тяхната ярост и злоба идва от паниката, която усещат. И понеже са поели ангажименти, които явно не могат да изпълнят, сега панически се стараят да се скрият или зад Радев, или зад някой, който искат да им помогне. И може би не ми отива да го кажа, но ако аз бях на мястото на Радев, щях да кажа - добре, ще сложа едно служебно правителство. Нали всички социолози казваха - страшни били служебните правителства", препоръча лидерът на ГЕРV
 
Ама страхотен министър на икономиката Асен Василев. Но такава манипулация, лъжа, измама с много пари отвънка. Само че сега хората викат - какво ще правим. Още не сте разбрали какво ще правим. Ща обеднеем жестоко. Трябва да търсим някой като Кирил Ананиев  да стегне колана. Затова за вот на недоверие, за предсрочни избори – не участвам", заяви той.
 
Една държава като тръгне само на компенсации и обещания, и да дойде някой много умен, оттатък Канада, на третата година ще трябва да върнем тези милиарди, които взеха заем. А кога ще платят на армията, на полицаите, пожарникарите? А учителите, лекарите", риторично попита бившият министър-председател. 

 

Още от "Шумен"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с кметове на общини в област Шумен и ръководители на културни институти

Министерството на културата иска да бъде по-близо до проблемите на всяка област в страната по отношение на културата, подчерта министърът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени