Бой в Общинския съвет в Шумен - Добромир Драев от ДБГ удари бившия соцкмет Красимир Костов

Причина за агресията на Драев стана изказване на Костов относно финансирането на скаутски клуб "Мадарски Конник"

Добромир Драев
Добромир Драев Източник: Facebook

Скандал по време на сесия на Общинския съвет в Шумен прерасна в бой. Общинският съветник Добромир Драев от местна коалиция ДБГ блъсна колегата си и бивш кмет на Шумен от БСП Красимир Костов. До конфликта се стигна по време на дебата за финансирането на скаутския клуб, предава Телевизия Шумен.

 

Причина за агресията на Драев стана изказване на Костов относно финансирането на скаутски клуб "Мадарски Конник" по повод докладната на първия за отпускане на 15 хил. лв. за финансиране на клуба. Заради безобразното  поведение на Драев, председателят на местния парламент Ася Аспарухова прекрати временно заседанието.


 

Драев отправи остри реплики и към кмета на община Шумен Любомир Христов. После, след като изблъска с ръка Красимир Костов Драев каза обидни думи и на общинския съветник Даниела Русева. Заседанието на местния парламент бе прекъснато за 10 минути. При подновяването му Красимир Костов взе думата, като поиска да се направи тест за употреба на наркотици на Добромир Драев.

 

"Аз имам големи притеснения от станалото в днешни ден тук в Общинския съвет. Като видях разширените зеници на Драев имам съмнения за употреба на наркотици", каза Костов. При тази негова реплика Добромир Драев отново се втурна към бившия кмет на Шумен. Този път не стигна до него като беше спрян от останалите съветници. След това Драев бе помолен от председателя Ася Аспарухова да напусне залата и той го направи.

Още от "Шумен"

Последни новини

Най-четени