Бойко Борисов в Каспичан: "Промяната" ни донесе катастрофа - абсолютен рекорд от 1200 лв. на мегаватчас еленергия (НА ЖИВО)

"Промяната" казваха, че ИТН са мафия - значи сега преговарят с мафията

Бойко Борисов в Каспичан
Бойко Борисов в Каспичан Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава с обиколките из страната. Днес той е в строящ се храм във Варненска и Великотърновска митрополия, където беше посрещнат от митрополит Йоан. В периода 2013-2018 г., политическа партия ГЕРБ, е дарила 120 000 лв. "Да не правим сметка на Господ колко сме дали", каза Борисов.

 

"Надявам се ноември да го осветим, но от партиите само ГЕРБ ни е помогнала. Амбициозен проект, който с ваше съдействие напредва. Във времето на вашето правителство имахме половин милион отпуснати. ", отбеляза Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

 

Благодаря, че не затворихте храмовете в пандемията, помагали сте на Църквата безрезервно и сега, това, което се дава като средства и за Зограф, и за Богословския факултет. Надяваме се, че ще имаме възможност да ви поканим за освещаването, събитие което се сравнява с кръщението на човека, добави той.

 

"Да помоля да загасим лампите, защото промяната днес донесе 1200 лв. на мегават час ток", заяви бившият премиер.

 

"При лошия модел "Борисов", един мегаватчас, беше 80 лв., а сега е 1200 лв.", възмути се Борисов. 

В храма се бяха събрали местни хора, които благодариха на Борисов за помощта, която той и партия ГЕРБ, оказват за изграждането на Божия дом.

 

"Промяната" ни доведе катастрофа. Днес ще е абсолютен рекорд - 1200 лв. за мегаватчас. Честито на всички българи за "Промяната". Не се радвам, страдам. Това е абсолютен колапс! На границата е чудовищна контрабанда. В Силистра по 250 тира минават без никакъв контрол. Същото е с бензина и нафтата. Всеки ден трупат в офорните си сметки", коментира Борисов.

 

Единствената им цел е Рашков на КПКОНПИ, за да им прикрие далаверите. Но не знаят той какъв подъл човек е и накрая ще ги излови и тях, предупреди бившият министър-председател.

 
За съжаление няма оправяне. До края на годината ни трябват поне 5 млрд. дълг, за да вържат някакъв баланс. Газът онзи ден се вдигна с още 20%. Цената за август ще я пуснат към 15 август с 60% по-скъп, заяви лидерът на ГЕРБ.
 
Защо прекратиоха меморандума с Gemcorp - за да заметат следите. Милиарди долари корупция с Gemcorp. Видяха, че сме ги докопали за огромната им корупция и се опитват да прикрият следите, добави той.
 
За нас правителство е идеалният вариант, но ПП знаят, че това ще ги съсипе. Сега ще ги изиграят – ще изберат Рашков и ще отидат на избори. За ГЕРБ това е идеалният вариант, за държавата – банкрут. Последния ден вадят депутат, за да го сложат на стол за 160 млн. Ако една хилядна от това беше направил ГЕРБ, щяхте да ни разсипете, добави бившият премиер.


Година и половина не пускат "Хемус", минахме и Рашков прати проверка, за да ни глобят. Те си крадат от тока, бензина, посредниците им превеждат пари, какво ги интересувате вие, какво ги интересува "Хемус"? Имат по 50 интервюта на месец при вас, аз вече се чудя кой е водещ. Те колкото повече говорят, толкова по-голяма услуга ми правят. За "Хемус" оптимизмът ми е нула", продължи коментара си Бойко Борисов.

 

"Инфлацията е скрит данък. Аз я държах на нула. През инфлацията все едно са ви вдигнали 23% данъците. Ами оръжието в Украйна, което се дава? Ние ГЕРБ внесохме проектозакон да даваме оръжие на Украйна законно. Те се крият. Това криене води до комисионни. Кого лъжем сега? Някой може ли да ми каже, че не изнасяме оръжие за Украйна", възмути се той.

 

Нито за парапетите питате, нито за нищо. Олиото си е скъпо, хлябът си е скъп, слънчоглед и зърно контрабандно колкото искате от Украйна. Това е положението", отбеляза Борисов.

 

"Нали викаха, че сме лошите и заради нас не са внесли 22 закона? Те ги няма, те не са ги внесли изобщо, има журналисти в София, хванаха ги натясно. Спряхме по тяхна молба Каримански за шеф на БНБ, сега ходи да им се подмазва. От мафиоти пак станаха готини момчета. Преди десет дни "Промяната" казваха, че ИТН са мафия - значи сега преговарят с мафията, подчерта Борисов.

 

И добави: "Те го говорят, аз само цитирам. Но тази промяна българинът ще я усети най-добре на есен".

Още от "Шумен"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с кметове на общини в област Шумен и ръководители на културни институти

Министерството на културата иска да бъде по-близо до проблемите на всяка област в страната по отношение на културата, подчерта министърът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени