Бойко Борисов в Шумен: ПП-ДБ да бъдат по-внимателни в изказа си, иначе отново ще има избори (ВИДЕО)

"ГЕРБ не сме династия", заяви още лидерът на партията, с което изрази огорчението си от отсъствието на кмета Любомир Христов, когото ГЕРБ не издигна за трети мандат

Бойко Борисов в Шумен
Бойко Борисов в Шумен Източник: Скрийншот видео кадър

"Да кажеш: "Ние направихме тези промени" е нагло и просто не е вярно. Да бъдат малко по-внимателни в изказа, защото ние сме честолюбиви. Страшна борба с корупцията, само че парите ги няма". Това заяви на среща в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предупреждавайки отново партньорите си в управлението ПП - ДБ. Борисов заяви, че иначе отново ще има избори.

 

ГЕРБ не сме династия. Това заяви пред активисти на ГЕРБ и симпатизанти на партията лидерът Бойко Борисов. Думите му бяха израз на огорчение от отсъствието на градоначалника Любомир Христов. Кметът се обидил, че не бил издигнат за трети мандат от ГЕРБ и не дошъл на срещата. За местния вот на 29 октомври ГЕРБ номинира за кмет ректора на Шуменския университет проф. Георги Колев.

 

"Тука отпред има един празен стол. И пред вас и медиите искам да се обърна към Любо... ГЕРБ не сме династия. И аз мисля, приятелю, да си два мандата депутат, да си два мандата кмет, да сме открили десетки обекти, предприятия, църкви. И да дойда в Шумен и да не ме посрещнеш, ме натъжи. Това мога да ти кажа. Отсъствието ти днес не е отсъствие за пред партията. Защото когато в Шумен нямаше вода, когато трябваха да се връщат казармите, когато виждам тези прекрасни паркове и санирани блокове, когато започнахме ВиК проектите и пречиствателните станции... На изуст, Любо, мога да ги изброя. Помня времето в Хитрино. Съжалявам, че Нурдин по подобен начин постъпи.  Явно е модерно в този регион. Десетки милиони вложихме в Хитрино, къщи построихме", заяви още Борисов.

 

"Аз не искам никой да ми е благодарен. Ние не сме се родили депутати и кметове. Ние сме избор на народа", отбеляза Борисов. "С какво сме го засегнали? Къде са уважаемите медии? Гарантирам ви, че ако проф. Колев, пожелавам ти и академик да станеш или пък ако станеш един ден министър на образоването, ще станеш академик. Такава е модата. Но като начало - стани кмет. В Шумен няма сложена една лъжица асфалт... Досега училища, старчески домове... правехме ги с Любо. Но той беше длъжен да дойде тук. Защото индустриалната зона на Шумен тегли повече промишлен ток от Варна. Толкова заводи се направиха. И инфраструктура. И това сме го работили заедно", коментира още Борисов.

 

"Но животът е такъв. Минава време. Много ми е интересно - сутрин като тръгнат на среща с мен и се бръснат (или се гримират) - какво ли си мислят какво ще ми кажат като дойдат на среща с мен. Но аз не ги питам, а виждам, че ги мъчи, искат да кажат нещо. Партията е по-важна от всички. Ние сме длъжни да правим промени. На мен никой не ми е дал нещо даром. Сам съм се преборил, сам съм направил партия. И с този екип, ние с вас сме градили и градили", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

"Два мандата депутат, два мандата кмет. И да си недоволен от Бойко е малко като...", допълни той. Борисов се спря и на актуалните политически новини. Той отново акцентира върху "аритметиката" на подкрепата за кабинета. Но не спести огорчението си от поведението на някои политици: "Три години няма План за възстановяване. Три години! И те понеже толкова са неуверени, толкова знаят, че нищо не са направили... Все едно е спрял часовникът и госпожа Нинова казва: "ГЕРБ са виновни". Ама чакайте, нас три години ни няма. Защо за тези три години не поправиха и една наша грешка".

 

"Вчера гледах страхотния възторг на нашите колеги от ПП. И истински се забавлявах. Защото броих, броих - от 240 бяха около 30-на човека. А нали ви казах - математиката е много важно нещо в политиката. И не математиката, а аритметиката. Ако не сме ГЕРБ и ДПС, как ще застанат и кажат: "Ние сме успешни"? "Ония двамата да ми се правят на интересни. Ще ги строим пред нашата стая. Ако не, отиваме на избори. Да бъдат по-внимателни с изказа". "Пред очите ми провалиха много неща в държавата. Сега искат да провалят и градове", заяви той, обръщайки се към кандидата за кмет на Шумен. "Обективната истина е много важна. А в момента имаме две ужасни войни - в Украйна и в Израел.

 

Още от "Шумен"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с кметове на общини в област Шумен и ръководители на културни институти

Министерството на културата иска да бъде по-близо до проблемите на всяка област в страната по отношение на културата, подчерта министърът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени