Мъж е признал, че той е убил младата жена в Шумен

Съдебен лекар е установил порезни рани в областта на шията и китките на жертвата

Шумен
Шумен Източник: Община Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на младата жена, открита след сигнал до полицията.


Според първоначалната версия млад мъж, приятел на загиналата, е заподозрян за престъплението. Няколко часа по-късно той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града, посочват от областната дирекция на полицията в Шумен.

 

Иззети са множество веществени доказателства, сред които и нож. Мъжът сменил няколко пъти версиите за случилото се пред криминалистите, след това направил самопризнания.

 

Предстои да му бъде повдигнато обвинение. Мъжът не е криминално проявен, не е осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен. 

 

Изяснява се съпричастността на 31-годишен мъж към извършеното престъпление, като към момента той е задържан, посочват от Апелативната прокуратура във Варна.

 
Сигналът за жена в безпомощно състояние, намираща се в апартамент в град Шумен, беше подаден вчера, малко преди 16:00 часа. При първоначалния оглед е изяснено, че тя е починала и има данни за насилие.

 

Към жилището на ул. "Цар Освободител" в Шумен незабавно били насочени полицейски екипи. В апартамента на първи етаж на жилищен блок криминалисти установили безжизнено тялото на 28-годишната жена.

 

Съдебен лекар е установил порезни рани в областта на шията и китките на жената, посочват от Областната дирекция на полицията в  Шумен.

 

Уведомен е дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в областния град и е сформирана оперативно-следствена група за разследване на случая. 

Още от "Шумен"

Борисов в Шумен: За мен е срамота да съм заедно с Денков на един плакат (ВИДЕО)

"Те отидоха да ни натопят в ЕК - мислеха, че е "Турски поток", а той е "Балкански поток". От ЕК му отговориха, че няма "Турски поток" през България, има "Балкански поток", заяви лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт с нулеви емисии, зарядни станции и инфраструктура за безопасна гра

Те ще бъдат насочени към общините Айтос, Асеновград, Велинград, Враца, Габрово, град Добрич, Казанлък, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Самоков, Сливен, Хасково и Шумен

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени