Ремонтират детските градини в Шумен

От днес, 7 април, е възстановена работата на детските градини в Шумен, като по-голямата част от децата отново са се върнали

ДГ "Дружба"
ДГ "Дружба" Източник: Община Шумен

Текущи ремонтни дейности се извършват в детските градини на територията на община Шумен, съобщават от местната администрация. В момента се работи в ДГ "Светулка" и във филиала на ДГ "Дружба" в квартал "Мътница". Строителните работи включват освежаване и пребоядисване на вътрешни помещения, фоайета, коридори и зали за занимания. Ремонтират се санитарни възли, подменят се електрически инсталации, осветителни тела, интериорни врати и дограми. На места, където е необходимо, се полагат нови подови настилки в помещенията. Със затоплянето на времето предстои да започнат и ремонтите навън.


В детска градина "Пролетна дъга" и в централната сграда на детска градина "Дружба" в квартал "Тракия" строителните работи вече завършиха. В ДГ "Пролетна дъга" след ремонта едно приземно помещение бе превърнато в зала за спортни игри и танци. Салонът вече е оборудван с топки, обръчи и други уреди за игра на децата. Пребоядисани са стените, сменено е осветлението, положена е подходяща настилка. Обновени са санитарният възел и коридорът, които се намират в непосредствена близост до помещението. В основната сграда в ДГ "Дружба" в кв. "Тракия" са освежени стени и тавани в помещенията, пребоядисани са залите за занимания и коридорите в сградата. Подменени са осветителни тела, поставени са и нови врати.

 


Ремонтните дейности се извършват от ОП "Строителство и благоустройство" със средства от бюджета на предприятието за 2021 година, предвидени за тази цел.


От днес, 7 април, е възстановена работата на детските градини в Шумен, като по-голямата част от децата отново са се върнали в градините. Посещенията стават след попълване на декларация от родителя, че детето е здраво и не е било в контакт със заразен с COVID-19. В детските заведения е създадена е необходимата организация за осъществяване на нормален учебен процес при спазване на всички противоепидемични мерки.

Още от "Шумен"

Красимир Вълчев в Шуменския университет: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат 1% от БВП

Просветният министър в третия кабинет на Бойко Борисов припомни вложените над 2,4 млрд. лв. в сектор "Образование" през последните 4 години, както и двойния ръст на учителските възнаграждения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени