Родители на дете нападнаха лекарка в болницата в Шумен

Майката се опитала да души младата лекарка, въпреки, че екипът се е отзовал и е правел всичко необходимо да помогне

Болница
Болница Източник: Pinterest

Родители на дете нападнаха медик в болницата в Шумен. По време на нощно дежурство те се нахвърлят върху 25-годишната лекарка д-р Айлин Ахмед, като майката дори опитва да я души. Случилото се е от нощта на понеделник срещу вторник, съобщава NOVA.

 

"Сестрата ми звънна и каза, че има няколко души с едни и същи оплаквания. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът", разказа Ахмед.

 

Според нея случаят не е беше спешен, но въпреки това тя е казала, че ще ги прегледа и ще помогне.

"Когато влязох в регистратурата, за да обсъдим със сестрите реда на нещата, тъй като бяха много хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни каза че детето е болно, има коремна болка и е със същите симптоми като останалите", каза лекарката.

 

По думите й веднага са се обадили на дежурния педиатър. "Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите.

 

Той започна да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, тръгна срещу мен с цел нападение и в този момент дойде охраната и го изкара навън", добави Айлин Ахмед.

 

Конфликтът обаче продължава. "Изкараха го навън. В този момент съпругата на този мъж, т.е. майката на детето, ме нападна. Имаше опит за удушаване с думите: "Ще ви убия, ще направя всичко за детето си", въпреки че ние се опитвахме да направим всичко за детето й", посочи още младата лекарка.

 

Тя е категорична, че не е имало забавяне в прегледа или нещо, което да е провокирало хората. "Отреагирахме на минутата, нямаше такова нещо", каза Ахмед. Запитана дали според нея е можело да се действа по-адекватно и дали лекарите са допуснали някаква грешка, тя заяви, че такава не е имало.

 

"Ще търся правата си. Не искам този случай да остане безнаказан. Не искам това да продължава", добави тя.

Междувременно прокуратурата привлече към наказателна отговорност мъжа и жената от село Каспичан, които са нападнали, обиждали и заплашвали дежурният лекар в Центъра за спешна помощ.

Още от "Шумен"

Последни новини

Най-четени