Шумен отбелязва 90 години от рождението на проф. Венета Вичева

Шуменският хор и музикантите от оркестъра ще изпълнят любими български детски песни от програмата на проекта "Детският хор на България"

Симфониета - Шумен
Симфониета - Шумен Източник: Община Шумен

Симфониета Шумен под диригентството на Славил Димитров и детският хор "Бодра песен" с диригент Деница Узунова и пианист Жанета Кацарова организират съвместен концерт, посветен на 90-годишнината от рождението на проф. Венета Вичева – виден хоров деятел и почетен гражданин на Шумен. Събитието ще се състои на 29 юни, вторник, от 19.05 часа в зала "Проф. Венета Вичева", съобщават от местната администрация.


За първи път на шуменска сцена като гост-солисти ще свирят Александър и Виктор Вичеви – синове на племенника на проф. Вичева Томислав Вичев. В програмата Александър Вичев ще изсвири за шуменската публика втора част от концерта за маримба и струнен оркестър от Емануел Сежурне, а Виктор Вичев – първа част от концерта за пиано и оркестър № 23 от В. А. Моцарт.


Шуменският хор и музикантите от оркестъра ще изпълнят любими български детски песни от програмата на проекта "Детският хор на България", който се реализира под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът се осъществява по идея на Българския хоров съюз и хор "Бодра песен" е част от него.


На 3 юли в зала 1 на НДК в София над 400 деца от цялата страна ще изпеят заедно тези песни под диригентството на Славил Димитров и съпровод на Младежкия симфоничен оркестър към НМУ "Л. Пипков".

Още от "Шумен"

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с кметове на общини в област Шумен и ръководители на културни институти

Министерството на културата иска да бъде по-близо до проблемите на всяка област в страната по отношение на културата, подчерта министърът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени