Борисов скастри Радев: Паметта му е много къса - помня ярките политически фигури в неговите кабинети! (ВИДЕО)

Не виждам какво ще подкрепя вече на ПП-ДБ, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Тутракан
Бойко Борисов в Тутракан Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро реагира срещу президента Румен Радев, който заяви, че новата номинация за външен министър - Даниел Митов, е неприемлива, защото е заместник-председател на ГЕРБ.

 

"Паметта на Румен Радев е много къса. Помня ярките му политически фигури в неговите служебни кабинети - Весела Лечева, Янаки Стоилов, Крум Зарков. После създаде ПП", заяви Борисов в пряко включване по Фейсбук от Тутракан, където присъства на откриването на Мемориалния комплекс "Тутраканска епопея".

 

"Важно е да има помирение, осъзнаване и отрезвяване на политическата класа. Паметта на Румен Радев е много къса. Помня ярките му политически лица в неговите служебни кабинети - Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков. Цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство и той казваше, че е неутрално. Бойко Рашков... В последствие правеше партии от неговите служебни правителства - партията на Стефан Янев, партията на Кирил Петков и Асен Василев", възнегодува Борисов.

 

"Изобщо не ме интересува кой ще е външният министър. Просто толкова години, толкова работихме, за да се случи всичко това. Президентът Радев изопачава истината относно служебните правителства. Той си позволяваше да прави международни договори, заради които сега се караме в парламента дали трябва публично да ги оповестяваме", отсече лидерът на ГЕРБ.

 

"Те върнаха внуците на ДС начело на София. Ние показахме на нашите евроатлантически партньори, че мислим и за отбраната, и за външната политика, и за ориентацията на страната. Срам ме е от това, което правят ПП-ДБ! Дани Митов е от тях. Той дойде в ГЕРБ, за да може да е мост между партиите", продължи бившият премиер.

 

"Да правят, каквото искат Главчев и Радев. Защо президентът не попита откъде-накъде ще остават. Вътев, Гвоздейков, Цоков, на данъчните шефове, областните. Изведнъж него и Йотова ги интересува само външният министър, който си е техен. Нека да си остане външният министър и да се знае, че е на Радев и той да носи отговорност за него. Ако съм на мястото на Главчев... но не искам да се меся", продължи лидерът на ГЕРБ.

 

"Радев да си спомни записа за "ала-бала с президента, с наше МВР". Толкова ли са важни изборите в чужбина за тези хора? Три години подред ги побеждавам с Бойко Рашков и Демерджиев. Искам да остане този външен министър и да си носи Радев отговорност, както и за всички провали през последните три години", заяви Борисов.

 

"Христо Иванов и Делян Пеевски направиха промените в Конституцията и те трябва да носят отговорност, ако се изпадне в конституционна криза. Те трябва да носят отговорност за тях. На Дани Митов са му предложили. Той ми се обади и ме пита дали да приеме, казах му да приеме. Не допуснах, че това ще е политически проблем, като знам Радев, Корнелия Нинова какво правиха в годините. Сигурно много мощен натиск върху вас се осъществява, но трябва да се знае истината. Аз отговарях на партийни въпроси на партийно мероприятие. Да, ние носим отговорност също за Конституцията. Не виждам какво ще подкрепя вече на ПП-ДБ. Проблем в съдебната реформа, в Конституцията, във всичко", каза още той.

 

"Трябваше да правим същите номера както ПП-ДБ. Да изляза като Кирил Петков и да кажа, че изключвам Дани Митов и да не нося отговорност. Както те се отрекоха от Гвоздейков", завърши Борисов.

 

Още от "Силистра"

Окръжна прокуратура - Силистра привлече към наказателна отговорност 44-годишна жена за извършен от нея опит за убийство

Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това имало ли е упражнявано домашно насилие

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър! (ВИДЕО)

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени