Бойко Борисов: Атанас Атанасов е известен с това, че твърденията му обикновено не са истина (ВИДЕО)

Няма да влизаме в никакви съглашателства повече, да угаждаме на кого ли не, отбеляза лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Силистра
Бойко Борисов в Силистра Източник: Скрийншот/Facebook

Аз говоря само с факти. Те си мислят, че ние сме като тях - корумпирани, властта на всяка цена. Не! Държавата има нужда от правителство, за да може да влезем и ние в еврозоната. Когато влезем в еврозоната, когато ти стабилизираме финансите, когато си стабилизираме политиката, когато видят нашите партньори, че тук има политическа класа, която мисли за народа си, а после и за семейството - Европейския съюз, в което ние членуваме". Това заяви в Силистра лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

С позициите на ГЕРБ по Украйна, и по въоръжаването, и по еврозоната, имаме изключителни позитиви в Европа, добави Борисов. "Ние в трикове не участваме - най-прозрачно, най-ясно поканихме всички. Участват Деси Атанасова и Томислав Дончев - те са с проф. Габровски, за да не може отстрещната страна като се среща да не кажат - "ние с вас може да се разберем, но дали ГЕРБ ще го приемат". 

 

Ние се готвим за избори - всеки един ден. Структурите трябва да са в абсолютна готовност - за да не си мисли някой, че са се уплашили. Имаме ясна програма, готови сме да управляваме така, както народът очаква. В същото време направихме така, че с една безспорна кандидатура на проф. Габровски да имаме преговарящ премиер, полчил мандата от президента Радев, оторизиран от ПГ на ГЕРБ-СДС да го направи. Повече от това не можем да направим. Ако с първия мандат не стане, с втория е ясно, че с "корупцията" никой не иска да се сдружи, те ще останат сами, които само за 6 месеца се сринаха, добави бившият премиер.

 

Оттук насетне, ако има трети мандат и се получи подкрепа, ние ще настояваме това да е правителството, което проф. Габровски да избере. Толкова мога да кажа, няма да влизаме в никакви съглашателства повече, да угаждаме на кого ли не. Виждам една партенка - да обвиняваш в съглашателство с Радев, когато те му клечаха пред президентството, не гласуваха за своя кандидат Лозан Панов и сега да обвиняват ГЕРБ. Това е нагло, възмиту се лидерът на ГЕРБ.


Ген. Атанасов беше шеф на НСС, когато бях главен секретар. След това с РБ пак бяхме заедно години наред. Известен е с това, че твърденията му обикновено не са истина. Щеше да ми е по-интересно да чуя какво мисли за аферата "Джемкорп", за коалицията "Лукойл"? И в същото време какво мисли за декларацията на ГЕРБ за църквата? Какво мисли за водещата роля на ГЕРБ да се приеме ратификацията? Да спре да се крие предишното правителство - продаваха оръжие за Украйна през посредници. Нима руснаците не знаят откъде са снарядите? Знаят. Ние не искаме да се крием и имаме ясна позиция като целия демократичен свят и затова с лидерството на ГЕРБ-СДС се приеха с огромни мнозинства решенията, подчерта Борисов.

 

Щеше да ми е интересно да чуя и защо не приеха 1 лев по-евтино да се продава горивото? Защо Асен Василев и голяма част от ПП дори не гласуваха или гласуваха против превъоръжаването на ВВС. Това са въпросите, които касаят българите. За чудовищната инфлация, за огромните дългове, това са проблемите на хората. А не да ме питате за някой, чиято партия е 5-та или 6-та. Хората, ако мислеха като него, щяха да са 26%. Като им гледам безотговорното отношение, те продължават да си вярват, обвиняват нас, но те нямат достатъчно депутати. "Възраждане" няма да ги подкрепи, БСП няма да ги подкрепи като им гледам отношенията. Е, на какво се надяват, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Силистра"

Окръжна прокуратура - Силистра привлече към наказателна отговорност 44-годишна жена за извършен от нея опит за убийство

Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това имало ли е упражнявано домашно насилие

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър! (ВИДЕО)

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени