Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър! (ВИДЕО)

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Борисов в Дулово
Борисов в Дулово Източник: Скрийншот видео кадър

Ако някой трябва да понесе отговорност, трябваше да се иска оставката на премиера Денков, а не на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Дулово. Той е там за среща с кметовете и общинските съветници от област Силистра. "Дойдох, за да поздравя нашите хора, които се бориха мъжки и честно на изборите", отбеляза Борисов.

 

"Разбрахме се с Кирил Петков да намери неутрален вътрешен министър, професионалист. От самия министър разбрахме, че е молен два дни да стане министър. Впоследствие разбрахме, че те ходят в министерството, кадруват, с една-единствена цел, да преследват свои цели", коментира Борисов по повод исканата оставка на министъра Калин Стоянов заради сблъсъците на полицията с футболни фенове миналия четвъртък.

 

"Моля колегите от ПП, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да напълнят с калинки МВР... Ако трябваше да се поеме отговорност, трябваше да си отиде Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов", отсече Борисов.

 

Отговарям само за ГЕРБ. Тук, в Дулово, нашите водиха истинска война с ДПС, как не ги е срам, възмути се той от инсинуациите по повод твърденията, че имало коалиция с ДПС.

 

"Няма да угаждаме на Кирил Петков, дай да сложим и другия му бодигард да стане министър...Сегашният беше бодигард и израстна до зам.-министър. Язък за бензина, който сте похарчили да дойдете до Дулово и да питате това", обърна се той към медиите.

 

"От нас ПП няма да срещнат подкрепа нито за ДАНС, нито за МВР. Като изтъквам, че нито Тончев познавам, нито Калин Стоянов. Неистовото желание да се закопчаят службите и да се извършват незаконни арести, вече е опасно", подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

По отношение на вота на недоверие Борисов заяви, че е проявил мъдрост и търпение. "Поканих Асен Василев, благодаря, че дойде веднага в кабинета ми", каза Борисов. "Работиха с Теменужка Петкова, даже и в момента са на среща с Деси Атанасова, Петкова, Пеевски, Данчо Цонев", добави Борисов.

 

"Защо бензинът днес е с 6 стотинки повече от вчера. Милиарди изтекоха по посока Русия от нашите джобове, от нас, ние сме ги платили. Намерихме и по това компромис, за да може в сряда да се отхвърли вота и да отидем към данъчните закони и бюджета", каза Борисов.

 

Правя отстъпки, защото сте ми мили вие, хората, изтъкна той. "Президент можех да стана като бях на 40 години. Тогава, като главен секретар, имах 93 процента рейтинг. Сега искам само ГЕРБ да е стабилизиращият фактор и България да мине през чудовищната криза. За моето его, личната ми кариера, съм направил толкова много, че не може да ме стигне никой", отсече той.

 

"Не знам откъде е дошло това, не пречи да си говорят хората", смята Борисов. Загубихме, защото се бяха събрали по няколко партии и НПО-та, каза Борисов пред събралите се кметове и общински съветници.

 

Представихте се прекрасно, честно, обърна се лидерът на ГЕРБ към тях. И най-силният човек, ако излязат 15 души срещу него, само във филмите може да победи, каза той.

 

Сега ще видим как ще управляват по двама, по трима в партия. Ще бъдем безкомпромисна опозиция там, където не успяхме, категоричен бе той. Правя всички тези компромиси и ако има разбирателство на национално ниво, то е, за да направим по-добро за хората, за регионите, за общините. Тези, които сееха ветрове, продължават да жънат бури и хаосът е пълен. И нашата мила държва в момента всеки ден се тресе навсякъде. Всеки ден има нещо, което е критично. Едно време хората така се радваха като има сняг, сега му викат бедствие. И в един момент държавата блокира. И за Добруджа да навали сняг, народът е камар: Голям сняг, голям комат... Една силна държава, освен управляващите, е важна да е силна и опозицията.

 

"Проблемът на ГЕРБ е, че ние реално нямаме опозиция. И всички, които се сдружаваха срещу нас е само, за да съберат собствената си безпомощност. Ще мине време, хората ще оценят... вече оцениха, неслучайно на първи тур ние спечелихме в почти всички големи градове. И на втори тур всички се обединиха срещу нас. Ще им гледаме сега сеира", посочи Борисов.

 

Среща на Борисов в Дулово
Среща на Борисов в Дулово Източник: Скрийншот видео кадър

Два пъти се проваля парламента. Искахме да напомним на българите колко голям е компромисът за ГЕРБ. И го правим само заради българите. Отвън на медиите им казах - онзи ден, когаот ес провали парламентът. Извикахме Асен Василев и му казах: Или трябва да прекроим бюджета по начин общините да имат средства, защото три години ги оставихте на хляб и вода, да се свали поне с няколко милиарда харченето, което сте сложили, да се намали поне с милиард дефицитът, да се намали харченето. Чест му прави, той се съгласи и говори и всеки ден с Теменужка Петкова и с нашите финансисти работят заедно. Надяваме се да постигнат един добър бюджет. Без да ги има инфраструктурните обекти - Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, Струма да се дострои, не става. Трябва да се види, че нещо има за хората", отсече лидерът на ГЕРБ.

 

"След подобно дълго управление, другите партии буквално изчезваха. Спомнете си какво стана със СДС, какво стана с НСДВ, с БСП - още 20 партии мога да ви изброя. А ние се мръщим на 11 общински съветвици срещу 15 на ДПС. Да, загубили сме, но сме загубили достойно", категоричен е Борисов.

 

В София се говори за страховито бедствие при вас, а тук си има слънце, отбеляза Борисов и напомни, че все пак е зима - вали сняг, това е природата.

 

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори. Повтарям - ние играхме сами, срещу нас играеха по 15 партии, в Силистра. Да име честито. Поздравяваме ги, но сега ва видят и за каква опозиция става въпрос", заяви лидерът на ГЕРБ. 

 

Още от "Силистра"

Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър! (ВИДЕО)

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Зърнопроизводители блокират границата при Русе, Видин, Силистра и Кардам

Земеделските производители настояват да не се удължава за България действието на регламент на Европейския съюз, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени