Бойко Борисов в Силистра: ПП използваха сталинистки методи - няма го човека, няма го и проблема, толкова ги е яд на нашия ПР, че арестуваха пиарката (НА ЖИВО)

Когато построим АМ "Хемус" - ще се пенсионирам, заяви той

Бойко Борисов в Силистра
Бойко Борисов в Силистра Източник: Скрийншот/Facebook

Както се казва - без Господ нищо не може да бъде направено. Без Бойко Борисов може, без Господа не става. Това заяви в началото на срещата си с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Силистра лидерът на партията Бойко Борисов.

 

Вчера бях изумен какъв страх ги тресе. Като си гледат социологиите, основният ни опонент заради, когото беше създадена ГЕРБ - БСП. Ние бяхме винаги с най-ниският дефицит, най-ниският външен дълг, на излишък. Миналата година четири избора, сега пети, все по-скъпи. 80 милиона! Я си представете за Силистра с 80 млн. от бюджета колко неща могат да се направят. И аз това казах вчера - защо да харчим народните пари, ако не се направи правителство? Помните ли преди - правим програми, журналистите четат програми, обсъждат се, дебати. Наско Атанасов с 4-ма души прави откриване на кампания, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Парите в държавата бяха потрошени. За 2 години, ако ми покажете нещо направено извън нашите постановления, с които давахме на общините - ще кажа "добре", да ги оставим да управляват. Но как да ги оставиш като нищо не е направено! 

 

Как е възможно от вчерашното ми изказване те да хванат само това, където казвам, че не ми се харчат пари за кампания?! Най-голямата им радост е, че са спрели АМ "Хемус". Хайде да си помечтаем малко - да имате връзка с Велико Търново, връзка за Гърция - колко туристи щяха да дойдат. Край, всичко това приключи! И парите похарчиха. И сме на огромен дефицит. Вчера това казах - вие всеки ден на бензиностанцията, на магазина го виждате това, какво аз да ви го казвам. Какъв оптимизъм да ви вдъхна? Ние можем да възстановим донякъде това, което беше преди 2 години. Не мога да ви обещая повече, заяви Бойко Борисов. 

 

Милиарди - само декември 9 милиарда, милиарди се похарчиха. Но поне може да сравнявате. Ние сме извадили само цифри - 2020 г. токът при възрастния Борисов - 75,63 лв., при младия Петков - 846,59 лв. Избирайте сами! Ние можем да намалим цената с минимум 50-60 %. Въглищата са наши, електропреносната система е наша, АЕЦ "Козлодуй" е наш - в момента ви дава тока на 45 лв. А виждате на колко се продава. Заради посредниците - няколко фирми близки до тези, които ежедневно ви бъркат в джоба, подчерта Борисов. 

 

Хранителните продукти - всеки ден пазарувате. Няма нещо, което да не се е вдигнало. И никаква война не ни пречи. Вие произвеждате тук най-много царевица, слънчоглед, жито. Кое ви вдига храните? Кое? Кое е вносно от това? Да се свали цената на тока и горивото - когато графиките и фактите говорят, всички мълчат. 2021 г. - бензинът беше 2,07 лв. 2022 г. - бензинът е 3,40 лв. При служебните правителсвто и "Промяната" - над 51 % увеличение. Нафтата - 2,07-2,09 лв., сега - 3,54 лв. Тези цени мога да ги върна заедно с моя екип с 1 лв. надолу, заяви бившият премиер. 

 

Природния газ - увеличението е 837 %. Метанът - същата крива, 279 % увеличение. Но това нужно ли е да ходим на кампания, за да ви го показваме - вие го виждате всеки ден на бензиностанициите. Аз мога само да ви кажа как ще го направим, за да паднат цените, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов обясни схемата с вкарването на евтиния руски нефт в "Нефтохим" и обработката на ишлеме, както и изнасянето на горивата от швейцарската фирма "Литаско". И обясни вариантите, с които цените на горивата могат да се свалят с 1 лев надолу.  

 

"Бъркат ви в джоба всеки ден и нямате никаква реакция. Това е като ефекта със сварената жаба. Ние сме поставени в момента от тази партия на посредниците в същата ситуация", заяви Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ обясни и схемата с природния газ и внедряването на посредници, с които цената на газа се оскъпява с 28 %, които отиват в джоба на посредниците. "С 30 млн. на ден ви бъркат в джоба и ви ограбват от газа. Единствените, от които се страхуват сме аз и ГЕРБ", подчерта Борисов. Само преди дни НСИ 4 млрд. 440 млн. лева са изтекли в посока на Руската федерация, до края на годината ще станат 11 млрд., припомни той.


Това, което казах вчера е след 2 октомври да направим правителство, за да върнем конкуренцията, да свалим цените, да спрем грабежа. От тези 800 млн. (които се дават като заем на "Булгаргаз", бел. ред.) ще бъдат дадени сега 30 % , или 240 млн. лв. на посредниците. Можеш да кажеш всичко, но като нямаш пари да ги платиш. Нека да кажат те освен със заеми с какво друго допринесоха за вдигането на пенсиите, възмути се лидерът на ГЕРБ. 

 

Той отново показа фактурите, с които е плащано на посредниците. Асен Василев вече казва, че не знае. За тях най-важното е да прикрият тези кражби, за тях е опасно да дойде друго правителство. Министър Шишков всеки ден отива и показва какъв лъжец е Петков. Те направиха такава уйдурма с телевизиите - че потича газ от Гърция. Снощи по новините Шишков казва, че чак сега може да се говори за Акт 15, т.е., когато Петков е бил там е било малко напред строежа (на интерконектора, бел. ред.) от онова, което ГЕРБ остави, коментира Борисов. 

 

Тази опорка - защо 12 години не сме били построили гръцката връзка. Аз мога да попитам защо 1300 години не е построена?! Ами защото нямаше тръба. През 2019 г. беше направена тръбата от Азербайджан. В момента, в който видях, че се строят двата проекта ТАП и ТАНАП, веднага започнахме строежа, обясни бившият премиер. От казаното на министър Шиков излиза, че при нас е започнало и ще бъде завършено при Радев. Петков го няма в цялата схема, добави той. 

 

Борисов подчерта, че ПП са използвали сталинистки методи - няма го човека, няма го проблема. Толкова ги е яд на нашия ПР, че арестуваха пиарката, възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Видяхте им опорките - казват няма да говорите за геополитика. Те искат да изсмучат електората на БСП и го правят. Само, че електората на БСП си харесва "Газпром", харесва си Русия. И те не трябва да говорят по тези теми. В същото време искат да изсмучат електората и на ДБ - които мразят Русия и "Газпром", обясни лидерът на ГЕРБ ПР стратегията на ПП. 

 

Аз държа на думата си и съм казал - когато построим АМ "Хемус" ще се пенсионирам. Но като гледам как се строи - сигурно ще изкарам до 100 години. Най-изгодното правителство за РФ е правителството на Кирил Петков. Това са фактите от НСИ - нека ги оборят, добави Бойко Борисов. 

Още от "Силистра"

Окръжна прокуратура - Силистра привлече към наказателна отговорност 44-годишна жена за извършен от нея опит за убийство

Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това имало ли е упражнявано домашно насилие

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър! (ВИДЕО)

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени