Депутатът от ГЕРБ Ивелин Статев: Ситуацият е критична – тройно по-високи са сметките за ток

Това, което се случва ще доведе до фалит общините, предупреди той

Пресконференция на депутата Ивелин Статев в Силистра
Пресконференция на депутата Ивелин Статев в Силистра Източник: ПП ГЕРБ

Тройно  по-високи са декемврийските сметки за ток  през 2021г. на небитовите потребители, които плащат по цени на свободния пазар, в област Силистра спрямо същия период на 2020 г. Това  заяви днес на пресконференция народният представител от ГЕРБ-СДС Ивелин Статев. "Ситуацията в цялата страна е критична, нашият регион не е изолиран случай, училища, болници, социални домове са на ръба на оцеляването, институциите "изстискват“ икономисани средства, а в бюджета няма предвидени компенсации", изтъкна Статев.

 

"Проблемът се състои в това, че цените на електроенергията на небитовите потребители расте в пъти, ежедневно. Болници, училища, храмове, джамии - те не осъществяват по своята същност търговска дейност и няма от къде да генерират такива приходи, с които да плащат високите сметки", добави той.

 

Ивелин Статев коментира пред регионални медии предложението на своята парламентарна група да направи проект на решение - държавата да окаже помощ, покривайки 100% от увеличението на цените за електроенергия на общини, болници, културни институции, детски градини, училища, ясли, старчески домове, обществения транспорт и останалите общински предприятия.

"Това, което се случва ще доведе до фалит общините, защото им се налага да досубсидират социални и учебни заведения, детски градини, болници, уличното осветление. Дано управлението да приеме подадената ръка от опозицията и да приеме нашето решение, за да се решат проблемите", заяви народният представител.

 

"Напрежението сред хората не идва от нищо друго, освен от това, което осигурява държавата за хората, ако човек не си осигури битието на себе си и на семейството какво да чака - това съм го чул от хората, с които съм се срещал, сподели Ивелин Статев. Не е нормално управляващите в страната да неглежират проблемите на хората, сподели още народният представител от Силистра.

 

Още от "Силистра"

Окръжна прокуратура - Силистра привлече към наказателна отговорност 44-годишна жена за извършен от нея опит за убийство

Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това имало ли е упражнявано домашно насилие

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър! (ВИДЕО)

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени