Кметът на Тутракан: Сметката за декември е на стойност малко над 70 000 лв. За цялата 2020 г. сме платили 91 000 лв.

Болницата вече се задъхва

Димитър Стефанов, кмет на община Тутракан
Димитър Стефанов, кмет на община Тутракан Източник: Izbori.bg

Според кмета няма проблем АДФН да влезе в община Тутракан, но ако няма нарушение, ще иска извинение Тутракан е една от общините с режим на уличното осветление - през по-голямата част от нощта е изгасено.

 

Според кмета Димитър Стефанов последната сметка - тази за декември, е била на стойност малко над 70 000 лв. "За цялата 2020 г. сме платили 91 000. Голяма част от публичните сгради - училища, детски градини, болницата, общинската администрация, са санирани и правят енергийни икономии.

 

От 31 януари въведохме режим - уличното осветление свети до 22:30 ч. и се включва отново в 4:30 ч.", сподели той. По думите му заведенията работят до 22 ч. А сутрешните смени на предприятията също са съобразени с режима, за да не ходят хората по тъмно на работа.

 

"Болницата вече се задъхва. Преди една година, тя се отопляваше на климатици и ел. печки и плащаше между 8 и 10 000 лева. В момента се отоплява на пелети - последната сметка е 23 000 лева", разкри градоначалникът.

 

Според него няма проблем АДФН да влезе в община Тутракан, но ако няма нарушение, ще иска извинение, защото го приема като рестриктивна мярка, заплаха, за да си мълчат кметовете. И допълни, че компенсациите няма да са достатъчни, а са само прах в очите.

Още от "Силистра"

Окръжна прокуратура - Силистра привлече към наказателна отговорност 44-годишна жена за извършен от нея опит за убийство

Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това имало ли е упражнявано домашно насилие

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър! (ВИДЕО)

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени