В Силистра заловиха надрусан мъж да кара тротинетка с над 50 км/ч

32-годишният мъж е карал по пътя между село Айдемир и Силистра

Пътна полиция
Пътна полиция Източник: МВР

Пътни полицаи от Силистра са установили 32-годишен мъж да управлява електрическа тротинетка по пътя между село Айдемир и Силистра след употреба на наркотици, предаде БТА.

 

Тъй като се движел по път с максимално разрешена скорост над 50 км/ч, той бил спрян вчера за проверка. Пробата с техническо средство е отчела, че е под въздействие на амфетамин и канабис, след което му била наложена санкция по Закона за движение по пътищата, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

 

Макар в случая да не се е стигнало до пътен инцидент, от сектор "Пътна полиция" в Силистра припомнят, че управлението на индивидуални електрически превозни средства трябва да се извършва по определени правила. Те са регламентирани в Закона за движение по пътищата и са в сила от 7 юли 2020 г.

Още от "Силистра"

Окръжна прокуратура - Силистра привлече към наказателна отговорност 44-годишна жена за извършен от нея опит за убийство

Изясняват се всички факти и обстоятелства, довели до извършването на тежкото престъпление, включително и това имало ли е упражнявано домашно насилие

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър! (ВИДЕО)

Няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първа политическа сила, каквато сме и на тези избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени