48 деца от детска градина в Сливен се натровиха: "Ядоха печен сандвич с яйце и сирене"

Яйцата са произведени в птицеферма в Омуртаг

Принцеси със сирене и яйце
Принцеси със сирене и яйце Източник: Facebook

Няма деца в тежко състояние, които трябва да се лекуват в болница. Това съобщи за bTV директорът на МБАЛ в Сливен. Припомняме, че 48 деца от детска градина "Елица" в града са с хранително отравяне.

"Децата са спокойни, учителите поддържат връзка с родителите и към момента нямам информация за тежко протичане на хранителното отравяне при някое от децата", обясни Надя Стоянова, директор на ЦДГ "Елица" в Сливен.

Тя призна, че е нормално родителите да са притеснени, но в детската градина са взети всички мерки това да не се повтаря. Направени са всички проби на храните, като са взети и обтривки от плотовете, предоставени са на инспекторите всички менюта, по които се готви за децата.

"В четвъртък сутринта децата закусваха печен сандвич с яйце и сирене. Симптомите при първите деца се появиха някъде около 10-11 часа. Това са около два часа след закуската", каза още  Надя Стоянова.

Тя разказа още, че възпитателите в различните групи започнали да звънят на медицинската сестра за различни симптоми при децата. Родителите също били информирани своевременно.

"По наша информация четири деца са били откарани за преглед в Спешна помощ", каза още директорката.

Надя Стоянова посочи, че в кухнята на детската градива работят общо трима души – главен готвач и две помощнички. Те са с редовни здравни документи, както и целия останал персонал. Ето защо всички смятат, че проблемът е от яйцата.

"Това, което разбрахме от инспекторите, е, че яйцата са произведени в птицеферма в Омуртаг. Те са стигнали до нас чрез доставчик. Досега не сме имали такъв случай. Фирмите, с които работим за доставка на продукти, са надеждни", обясни още директорката на детската градина.

Тя каза още, че са посъветвали родителите да оставят децата си вкъщи за няколко дни. Тези, които нямат възможност да ги гледат вкъщи, могат да идват на детска градина, като храната за тях ще се приготвя в друго детско заведение и ще се доставя в еднократни опаковки.

Още от "Сливен"

Красимир Вълчев в Сливен: За пореден път от ПП спекулират с информацията, която предоставят на българските граждани

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора бе в Сливен, за да се срещне с педагози от областта. Той представи програмата на ГЕРБ в сектор "Образование"

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС ще възстанови навременните и справедливи субсидии на земеделските производители

Десислава Танева припомни, че по време на управленията на ГЕРБ забавяния в изплащането на средствата не е имало, а сега производителите чакат по няколко месеца за дадена дейност

Прочетете повече прочетете повече

Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт с нулеви емисии, зарядни станции и инфраструктура за безопасна гра

Те ще бъдат насочени към общините Айтос, Асеновград, Велинград, Враца, Габрово, град Добрич, Казанлък, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Самоков, Сливен, Хасково и Шумен

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени