Борисов пред МГЕРБ: В медиите излезе, че все едно Николай Денков е дошъл и ни се е накарал. Това не е вярно. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мен - никой! (ВИДЕО)

Той бе категоричен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков

Бойко Борисов в Сливен
Бойко Борисов в Сливен Източник: Скрийншот видео кадър

Партията на промяната не си държи на думата. Това заяви лидерът на ГЕРБ в Сливен пред Младежката организация на партията. "Те се изкълчиха и въпреки че мина гласуването, не стана красиво. Стана така, че една подобна формула на управление трябва да работи. Дори искам да им коментирам аргументите. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е дошъл и ни се е накарал. Това беше внушението от новините. Това не е вярно. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мен - никой", категоричен бе Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК. Той каза, че е приел предложението на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя Николай Денков по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.

 

"Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят. Аз им казах "Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов". Това казах, в 10 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше коректен, излязохме заедно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки (на управителя и подуправителя на НЗОК, бел.ред.), връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори на регулатор", каза още Борисов.

 

"Как нашият подуправител може да направи далавера под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере – здравеопазването, финансите?", попита Борисов.

 

Той бе категоричен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков. "Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше успешен, но беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете", подчерта той.

 

Борисов коментира пред младите и проблемите в Столичния общински съвет. "Когато бях на вашата възраст, аз се разбунтувах. А демокрацията дава рядък шанс на тези, които със сърце, душа и ум, са искали да променят, не да се закичат с думата "промянатa".

 

Лидерът на ГЕРБ си припомни и началото на политическата си кариера. Нямахме и финансиране. Той си спомни и снимката с надпис "Генерална промяна".

 

"Една снимка, където написахме "Генерална промяна", взехме от "24 часа", а те бяха достатъчно любезни да не ни искат пари", спомни си Борисов.

 

Имаше закон - кмет не може да е партиен лидер. Защото аз се разбунтувах и сам, без партия, без организация, станах кмет на София. От 61 общински съветници. Слушам воплите на новоизбраните. Терзиев, Бонев и компания са кметове благодарение на нас. Казвам "кметове", защото още не се знае кой е кмет между тях двамата", заяви лидерът на ГЕРБ. Когато аз се разбунтувах преди 20 години, имаше мощна комунистическа партия, каза още Борисов.

 

Хората ни вярват, защото си изпълняваме обещанията, добави той. С изказвания ще се включат и Десислава Танева, областен координатор на ГЕРБ-Сливен, Стефан Радев, кмет на Сливен и Асим Адемов, член на Европейският парламент от групата на ЕНП-ГЕРБ.

 

Сред основните теми на форума са иновациите, земеделието, местната власт и бюджетните политики. Като лектори ще бъдат Делян Добрев, председател на комисията по енергетика в Народното събрание и Калин Каменов, кмет на гр. Враца.

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени