Борисов: Това управление ще ни завлече на дъното (ВИДЕО)

Румен Радевата зима иде, и ето, тя дойде, като Жан Виденов, добави той

Бойко Борисов по време на посещението си в Котел
Бойко Борисов по време на посещението си в Котел
"Румен Радев така раздели нацията, че дори на националния празник човек трябва да избира място където да отиде - където да говорим за обединение, а не са разединение. Затова избрахме Котел", каза бившият премиер Бойко Борисов от Котел.
 
Той честити 3 март на хората, която се бяха събрали на площада. Заедно с Борисов бяха зам.-председателят на ГЕРБ Домислав Дончев, Делян Добрев, Десилава Танева и Георг Георгиев.
 
"Днес има агресия, има война. Целият демократичен свят осъдихме това. В същото време да си забравиме историята - загиналите войници, които са си дали живота, за да се освободим. Румен Радев раздели нацията, но като гледам той се опитва да раздели и нас от нацията", каза още Борисов.
 
"Цепи и другите партии. Вижте какво се случва с БСП, Партия на Промяната, "Да България", отидоха на по 3,4 %", добави той.
 
"Спомнете си лошите проракувания и фразата Румен Радевата зима иде, и ето, тя дойде, като Жан Виденов. Опашките по бензиноностанциитев пъти чудовищният скок на тока, газа, енергийните носители. Никакво строителство, велоалея няма да направят тези Край. Да го забравят българите. Всичко това доведе Румен Радев", допълни Борисов. По думите му те нямат политика и Радев е умен човек.
 
Той осъди почивните дни, които депутатите гласуваха около 3 март и бюджетът,  който гласуваха без Асен Василев.
 
"Това управление ще ни завлече на дъното, българите да кажат: те са еманацията на корупцията. Абсолютно неподготвени са, изпразниха хранилището в Чирен", заяви бившият премиер. Според него управляващите правят сделки с газ в 2 през нощта и печелят милиони на гърба на хората, в деня в който започна войната.
 
"В деня, в който започна войната в Украйна, само 20 и няколко часа след старта на военните действия, между 2 и 3 ч през нощта, правителството е извършило сделка на газовата борса за 4 200 мегаватчаса. Извършена е сделка с газ посред нощ на половин цена, докато всички телевизии дават войната в Украйна и има живи студия, и сделката е на цена 120 лв. за мегават, докато през деня цената е била от 220 лв. до 250 лв.за мегават. Днес газът е 200 евро на международната борса", съобщи в Котел депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
 
"Защо ограбиха българите? Висша степен на корупция. Защо "Булгаргаз" продадоха газта на тази цена нощно време", посочи Бойко Борисов.
 
"Заради тези действия цената от 1 април на газа ще е брутална, над 50 на сто. А за утре цената на тока ще е рекордна за всички времена. Следващата седмица ще е още по-висока. От 1 април няма един лев компенсация нито за тока, нито за газа, чакат ни рекордни цени без никаква компенсация. Дори ония 100 лева няма да ги има. И виждаме, как за секунди, между 2 и 3 през нощта, продават 4 200 мегаватчаса. Разликата в цената е около половин милион лева", обяви Делян Добрев. Това е станало за секунди през нощта, посочи той.
 
"Денонощно работят, а иначе, като ги търсиш да кажат за цената на бензина, ги няма", посочи Бойко Борисов. Той определи среднощните действия на управляващите като грабеж на народа.
 
"Висша степен на корупция. Грабеж! Като крадците на колите, нощем действат", коментира той.
 
На въпрос защо не се разследват тези хора, Борисов обяви, че разследващите са заети да чегъртат ГЕРБ и няма кой да разследва. А през това време свидетелите ги убиват по магистрали и по площадки. Лидерът на ГЕРБ допълни, че досега само се чуват критики за модела на управление "Борисов", но реално при него цената на тока не е надвишавала 80 лв.
 
"Токът при модела "Борисов" - 80лв, сега 400 лв. Утре ще е 800 лв. 10 пъти по-висока цена.", заяви още Борисов.
 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени