Бойко Борисов: При Радев и "Промяната" всичко върви нагоре - инфлация, потребителски цени (НА ЖИВО)

Ако това беше по наше време, много щях да се нервирам, ако ми го показваха, коментира Борисов графиките с космическите цени

Бойко Борисов в Сливен
Бойко Борисов в Сливен

Хората могат да сравняват, преди 7-8 месеца предупредихме каква ще е Руменрадевата зима, какви ще са цените, обедняването. Ако тези хора продължат да управляват по този начин, милиарди крадат, ще дойде следващия бюджет и ще сме стигнали тавана на заемите. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко борисов на срещата с актива на ГЕРБ-Сливен в зала "Сливен. 

 

"Това е все едно едно семейство, да обиколи комшшиите и да събира пари, за да изкара зимата. Каквото сме предупредили досега, все е ставало.  Годишната инфлация през май и септември - ръст, това, аок аз управлявах, това щеше да ме интересува. Това с ниската инфлация е при Борисов, това с високата инфлация е при Радев и Петков. При Борисов е отрицателна и нула, при Петков и Василев е нагоре много. Разликата - това е ГЕРБ, а това при новите управляващи. Това са фактите. И понеже не са лицеприятни за тях, те не ги коментират", заяви бившият министър-председател.

 

Ръст на потребителските цени - това е при Борисов, ГЕРБ, Томислав Дончев, Добрев, Деси - правите ли разликата. Ако това беше по наше време, много щях да се нервирам, ако ми го показваха това. Цените на природния газ - в пъти нагоре. Няма смисъл да идваме да управляваме - който дойде няма да се оправи с това, което тези му оставят. Понеже ние работихме правилно, без да сме безгрешни, трябва да сме с вдигнати глави, призова събралите се членове и симпатизанти на ГЕРБ лидерът на партията.

Бензин, цени на горивата - ето тук на графиката са цените при лошия Бойко, тук - при "Промяната". Как ще се оправя следващият? Трябва да се компенсира, да се намалят разходите. А ние оставихме държавата с пари въпреки Ковид. Цените на природния газ при Бойко и ГЕРБ са на едни нива, след нас растат само нагоре. Като ходех аз в Азербайджан, Алиев ставаше шофьор и ме возеше и подписвахме договори. А сега те имали "успех" - а те имат 0 успех. И горивата растат нагоре. Догодина по това време, ако тези управляват, няма да има усмихнат човек в България.

 

Искам да благодаря на колегите от американското посолство, че обясниха каква е причината за забавянето на F-16. "Програмата по производството на F-16 има забавяне поради прекъсвания във веригата на доставки, причинени от пандемията от COVID -19. Това неблагоприятно забавяне ще се отрази на всички държави, които в момента участват в тази програма", цитира дословно Борисов публикацията във фейсбук страницата на американското посолство в София.

 

Ние не сме подписвали договор с фирма, подписвали сме договор между правителството на България и правителството на САЩ. Има обективни фактори, които забавят производството на изтребителите. И платихме 100 процента цената, за да не може сегашното правителство да се оправдава, че  сме му оставили неразплатени договори. Платихме КТБ, платихме руските реактори и платихме всичко, окето ни оставиха предишните, обясни бившият премиер. 

Защо засекретиха заседанието на енергийната комисия за "Булгаргаз", защо изгониха от заседанието журналистите, прибраха телефоните на депутатите. Едно птиченце казало, че бивши зам.-министри, директори по фирмите, са купили тези количества газ. И за три секунди са ги купили - те са знаели, предварително са били уведомени. 

Снощи гледам в централата младежите от ГЕРБ събрани. И направили списък - какво се открива в Гугъл. И на първо място - Асен Василев. Ама то страшни работи пише за него в интернет. После Радев, и още много. Колко сгодно е да носиш списък, занасяш на опозицията имената, прокурора да ги подхване като през 1944 г. и … Ако това е съдебна реформа, да си сложиш хора на прокуратура, МВР, служби и накрая да извадиш от Гугъл имена. Жалко, че това отнема огромен ресурс на медиите, за да не се чуе това, което говорят звмеделците! Страшно е това, което чувам! Това добави Бойко борисов на срещата с актива на ГЕРБ-Сливен.

"Мариците" щели да работят сезонно. Миньорите ще работят зимата, лятото сервитьори и бармани. Сандов го каза. А каква мъка ми е да гледам как спряха АМ "Струма" и лятото опашките към Гърция на пътя. Е, това е за списъка. Говорим си с медиите, че ги е страх. Искат да сменят сега Кошлуков и довечера по БНТ няма да ми пуснат нищо, освен за тоя списък какво съм казал, възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Ние сме незабавно за премахване на побългарения зелен сертификат. Сега днес Петков викал, че се справя с Ковид. Ако при нас беше така, с по над 100 починали, какво щяха да казват журналистките. Ние 1 ден бяхме първи по смърт и какво викане беше. А сега месеци сме първи по смъртност, а те се хвалят и си раздават медали.

 

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени