Десислава Танева: Нищожна е подкрепата на управляващите за земеделските производители (НА ЖИВО)

Цената на тора е скочила 3 пъти

Десислава Танева
Десислава Танева Източник: ПП ГЕРБ

И четирите обшини в област Сливен се управляват от кметове на ГЕРБ. Винаги се стремим да привличане нови и млади хора в ГЕРБ. Благодаря на всички, които приеха да се включат в нашата листа на последните избори. Това каза областният ръководител на ГЕРБ-Сливен и депутат от ГЕРБ-СДС Десислава Танева. На срещата с актива на партията в Сливен е лидерът Бойко Борисов, зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, народните представители от ГЕРБ-СДС Делян Добрев и Мари Белова.

 

Част от нас са изчегъртани. Не приемаме смени без оценка на експертния потенциал. Една партия не се развива да е само във властта, нормално е и да сме в опозиция и няма драма в това, заяви още тя. 

И продължи - показваме грешките, борим се за принципи. Интересно ми е как градската десница подкрепи ПП, които са лява формация.

 

Десислава Атансова припомни, че ГЕРБ е управлявала с мисъл за държавата. "Оставихме подредена държава. В сектор "Земеделие" имаме много бележки по бюджета и ще ги внесем в нс. Категорично възразяваме по бюджета, защото се гледат в него коалиционни интереси, а не сектора. БАБХ е отделена. Уж идват със заявка за прозрачност, а правиш бюджет и стартираш промени без обсъждане с никой", заяви областният координатор на ГЕРБ-Сливен.

 

Подкрепата за земеделските производители е нищожна. Има отстъпление в парите. Увеличението на цените на торовете с 3 пъти. Оранжерийните стоки поскъпват, не бяха компенсирани с нито една стотинка. Дори големите стопанства няма да издържат на кризата. Всички заявка в коалицията за подкрепа на малките и средните предприятия се оказаха лъжа, нищо не се случи.


Делян Добрев коментира на свой ред: "В България има инфлация. Защото не бяха дадени компенсации на фирмите. Ако днес бяха дадени, тази инфлация нямаше да се усети. Не че правителството няма парите. А защото тия пари отиват в АЕЦ "Козлодуй". Защо не ги вземат тези пари от АЕЦ "Козлодуй" и да ги върнат на фирмите? Пак ще има увеличение на тока, само че ще е по-малко".

 

"Ние обедняваме с всеки изминал ден. И на фона на цялата тази трагедия вчера обявиха промените в Плана за възстановяване. Новото е, че се купува батери за съхраняване на електроенергията - 6000 мегавата. Най-добрите такива батерии имат 1500 зареждания. 6000 мегаватчаса са 1 млрд. 200 млн. евро. И после тази батерия ще я изхвърлим. Никой не рециклира такива батерии. Но ако всеки ден зареждаме тази батерия по един път, тази батерия няма да изтрае 4 години. И после я хвърляме. За батерия за 2 години ще дадем милиард и 200 милиона лева. В същото време има проект за разширение на ПАВЕЦ "Чаира", коментира Добрев.



Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени