Днес Твърдица празнува Петковден (СНИМКИ)

С парични награди бяха наградени изявени деца от общината

Петковден - празник на Твърдица
Петковден - празник на Твърдица Източник: Zonanews

На 14 октомври Твърдица чества своя празник - Петковден. Ритуалът започна в 10 и 30 ч. пред десетки граждани и гости, дошли в подбалканския град на този важен ден, предаде репортер на Zonanews.

 

14 октомври - празник на община Твърдица
14 октомври - празник на община Твърдица Източник: Zonanews
Кметът на Твърдица Атанас Атанасов
Кметът на Твърдица Атанас Атанасов Източник: Zonanews


В него участваха кметът на общината Атанас Атанасов, зам. кметът Антон Драганов, председателят на Общински съвет-Твърдица Мирослав Дяков, бившият кмет на града Иван Иванов (1992-1995), Пламен Димитров, началник на РУ-МВР-Твърдица, Денчо Чомаков, началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението”-Твърдица, общински съветници, кметове на населени места. 

 

Вдигане на знамената на община Твърдица, Република България и ЕС
Вдигане на знамената на община Твърдица, Република България и ЕС Източник: Zonanews

Бе извършен ритуал за вдигане на знамената на община Твърдица, Република България и ЕС на площад "Свобода".

 

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов
Кметът на Твърдица Атанас Атанасов Източник: Zonanews

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов се обърна с поздрав към гражданите и гостите:
"Уважаеми съграждани и скъпи гости на община Твърдица,
За мен е удоволствие отново на днешния ден - 14 октомври Петковден - да ви поздравя с нашия празник, празника на нашия град. Днешният ден е повод да се срещнем отново с вяра и надежда, че въпреки трудностите, с които се сблъскахме през последните години, ни предстоят дни, които ще ни донесат нови възможности и нови хоризонти, за да продължим напред. Нека Света Петка да закриля и напътства този път, за да можем да продължим да работим за доброто на града ни. Убеден съм, че благодарение на съвместните усилия на общината, Общинския съвет, институциите, бизнеса и вашата инициатива, на гражданите, ще постигнем едно по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме авторитета и доброто име на града и общината. Обръщам се и към младите успели хора на нашия град - Вие сте тези, които с постиженията си ни прославяте, вярвайте в своето настояще, съхранете устрема си и желанието за реализация, бъдете отговорни и искрени хора, готови за достиганена по-високи върхове. Позволете ми на този светъл ден да пожелая на всички жители и гости на града много здраве, благополучие и късмет. Бъдете силни, радвайте се на споделеното човешко щастие и запазете място във всяки ден от календара за добри дела. Нека празникът ни донесе много радост и веселие. Използвам възможността да честитя на всички именници, бъдете живи и здрав, Бог да ви благослови! Честит празник на всички!"

 

Протойерей Иван Иванов
Протойерей Иван Иванов Източник: Zonanews

След това бе отслужена празнична литургия от протойерей Иван Иванов. Ритуалът бе последван от поднасяне на венци и цветя на Паметника на свободата.

 

Кметът и зам.-кметът на Твърдица поднасят венец
Кметът и зам.-кметът на Твърдица поднасят венец Източник: Zonanews
Кметът и зам.-кметът на Твърдица поднасят венец пред паметник на свободата
Кметът и зам.-кметът на Твърдица поднасят венец пред паметник на свободата Източник: Zonanews


След това бе проведена тържествена сесия на Общински съвет-Твърдица в киносалона на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий 1914", където кметът Атанас Атанасов награди с почетен знак, плакет и грамота Янка Тодорова, директор на детската градина.

 

Кметът на Твърдица награждава талантливи деца от общината
Кметът на Твърдица награждава талантливи деца от общината Източник: Zonanews

С парични награди бяха наградени изявени деца от общината.

 

След това на площада започна празничен концерт на самодейни състави и клубът по спортни танци "Яница" – гр. Нова Загора. Празничната програма ще завърши вечерта с концерт и празнично хоро на пл. "Свобода".

 

Петковден - празник на община Твърдица
Петковден - празник на община Твърдица Източник: Zonanews

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени