Дванадесет нелегални мигранти са задържани на автомагистрала "Тракия" от сливенски полицаи

Всички са настанени в центъра от затворен тип за бежанци в Любимец

Автомагистрала АМ "Тракия"
Автомагистрала АМ "Тракия" Източник: Zonanews

Дванадесет нелегални мигранти са задържани на автомагистрала "Тракия" от сливенски полицаи, потвърдиха за БТА от пресцентъра на областната полиция в Сливен. Те са установени при проверка на група "Пътен контрол" при ОДМВР-Сливен на 3 декември около 15 часа на 270 км от аутобана в посока София.  

 

Пътният патрул е спрял автомобил "Опел Зафира" с чужда регистрация, управляван от 33-годишен чужд гражданин. В автомобила имало 12 мъже, между които и непълнолетни, определящи се за сирийци. Четирима непълнолетни са прегледани в Спешния център в Сливен и след това освободени.

 

Всички са настанени в центъра от затворен тип за бежанци в Любимец. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава от група "Миграция" при ОДМВР-Сливен. Това е поредният случай с установени нелегални мигранти на територията на областта. На 30 ноември полицията в Нова Загора задържа 42-ма мигранти в товарен автомобил край село Караново.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени