ГДБОП разби две организирани наркогрупи, задържани са 8 души

Първата група е действала на територията на София и Сливен, а втората група е действала на територията на София и Враца

Задържане с белезници
Задържане с белезници Източник: Zonanews
ГДБОП разби две организирани престъпни групи, произвеждали и разпространявали наркотици на територията на България и Северна Македония. Синтетичната дрога се правела в Сливен. Задържани са 8 души, сред които двама македонци. Намерени са няколко килограма наркотици, както и оръжия и пари, съобщава bgonair.bg.
 
Първата група е действала на територията на София и Сливен. Групата се е сдобивала с консумативите за производство на дрогата от аптека в Сливен. Четиримата души, участвали в нея, са били криминално проявени.
 
Втората група също е от 4 души и е действала на територията на София и Враца. Обвинените от нея са двама българи и двама македонци. Открити са и културни ценности и пари.
 
"Представителите на главна дирекция "Борба с организираната престъпност" работиха много интензивно и професионално в рамките на 6 месеца", каза ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.
 
"Първата престъпна група се състои от 4 души и е действала на територията на Сливен и на София. Произвеждали са метамфетамини и амфетамини, като за целта са се снабдявали от собственик на аптека в Сливен с прекурсори. Втората престъпна група се състои отново от 4 души. Двама от тях са братя македонци. Имало е връзка между двете престъпни групи, те са търгували помежду си. Иззети са големи количества наркотични вещества", обясни говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени