ГЕРБ-Сливен с две жалби от началото на изборния ден

От ГЕРБ-Сливен настояват ОИК да предприеме всички необходими мерки и необходими действия за преустановяване на нарушенията на Изборния кодекс

ГЕРБ
ГЕРБ Източник: ПП ГЕРБ

ГЕРБ-Сливен подаде две жалби до Общинската избирателна комисия (ОИК)-Сливен от началото на изборния ден. Първата подадена жалба е за масово нерегламентирано присъствие на застъпници в комисиите в с. Желю войвода.

 

В щаба на ГЕРБ-Сливен постъпи сигнал от представители на партията, че в СИК 171, СИК 172 и СИК 173 в с. Желю Войвода са пристигнали големи групи хора с обозначителни табели за застъпници, които влизат нерегламентирано в комисиите.

 

Втората жалба е по сигнал, че на по малко от 50 метра от I СОУ, където се намират СИК, са залепени агитационни материали на ПП "Пряка Демокрация" на непозволени за това места, което е грубо нарушение на ИК. От ГЕРБ-Сливен настояват ОИК да предприеме всички необходими мерки и необходими действия за преустановяване на нарушенията на Изборния кодекс, пише още в жалбата.

Още от "Сливен"

Кметът на Нова Загора: Бюджет`2024 ще даде по-високо качество на живот за всеки жител на нашата община

Основните акценти по дейностите в него са насочени към решения, които ще ни позволят да изградим дейности и проекти днес за следващите 5-10 години, уверява Галя Захариева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени