Хранителната банка в Сливен продължава да набира продукти

Общинската хранителна банка "Заедно за теб!" продължава да набира продукти от първа необходимост.

Част от събраните продукти в хранителната банка в Сливен
Част от събраните продукти в хранителната банка в Сливен Източник: Община Сливен
Общинската хранителна банка "Заедно за теб!" в Сливен продължава да набира продукти от първа необходимост.
  
"През последните седмици се наблюдава значителен ръст на лицата и домакинствата, които се карантинират, както нараства и нуждата от тяхното подпомагане и подкрепа. Ще се радваме всеки, който има възможност, да се включи в дарителската акция и заедно да подкрепим нуждаещите се жители на общината", призова кметът на Община Сливен Стефан Радев. По негова инициатива миналата година, още в началото на пандемията, Община Сливен инициира кампания "Заедно за теб!" чрез създаването на Общинска хранителна банка. Тя е само част от мерките в помощ на хората в тежко социално положение и на жителите на общината, поставени под карантина.
  
Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е "Център за работа с деца на улицата", гр.Сливен, кв. "Дружба", бул. "С. Стамболов" № 6. Желателно е продуктите да включват брашно олио, ориз, леща, боб, захар, сол, макарони, спагети. Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност.
  
Желаещите да се включат могат да подадат предварително заявление в рамките на работния ден от 8 до 17 часа. Телефоните за контакт са 044 611 124 и 0885 26 98 25 – Стела Йорданова и Таня Димитрова.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени