Историческият музей в Твърдица пусна второто издание на Исторически календар 2022 година

С поредното си издание екипът на Исторически музей-Твърдица се надява да обогати познанията за родния край

Исторически календар 2022 година
Исторически календар 2022 година Източник: Община Твърдица
Исторически музей-Твърдица за втора поредна година предлага на жителите и гостите на общината Исторически календар за 2022 г., включващ годишнини от събития и личности с принос към местната и националната история. Това съобщават от пресцентъра на Историческия музей в Твърдица.
 
В календара са включени годишнини на личности и събития, свързани с политическата история, църковното и просветното дело - откриване на училищни сгради и обществени сгради, събития по време на Руско-турската война (1877-1878), загинали наши съграждани през 1912 г. в Балканската война и други. В календара намират място годишнини на личности в областта на културата и военното дело, оставили трайна следа в обществения живот, както и наши съвременници, отличени с национални и международни признания.
 
С поредното си издание екипът на Исторически музей-Твърдица се надява да обогати познанията за родния край, да провокира вниманието на младото поколение към местната история, организиране на чествания и събиране на материали за следващи издания от този тип. От екипа на музея благодарят на служителите в читалищата от община Твърдица за оказаното съдействие и изразяват надежда за партньорство с читателите на вестник "Твърдишки глас" за популяризирани на значими факти от местната история.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени