Коледна приказка в Нова Загора (СНИМКИ)

Коледната елха засия тържествено в присъствието на много граждани и деца

Запалването на коледната елха
Запалването на коледната елха Източник: Община Нова Загора
С традиционното обратно броене и тази година бяха запалени светлините на коледната елха в Нова Загора. Те засияха тържествено в присъствието на много граждани и деца, сред които беше кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, заедно с целия си екип. 
 
Празничната атмосфера от Бъдни вечер се пренесе пред Спортна зала "Младост" с най-талантливите коледари - момчетата от Формация "Димитров". "Многожелани гости, предвестници на благи дни и край на дълги пости", със силата да носят здраве и успех, те поднесоха своя обреден танц и благословии. 
 
Коледната украса в Нова Загора
Коледната украса в Нова Загора Източник: Община Нова Згора
До красивата и цветна елха, пожеланията си за следващата година отправиха и прекрасните деца от Театрална школа "Тракия вижън". И за да се сбъднат те, в небето полетя звънката песен на даровитите деца от ОШИ "Илия Аврамов", заедно с Михаил Георгиу.
 
След което всички присъстващи отброиха от 10 до 1, елхата грейна в светлина, а десетки фойерверки озариха нощното небе.
 
Коледна приказка в Нова Загора
Коледна приказка в Нова Загора Източник: Община Нова Згора

 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени