Над 27 милиона лева инвестиции по ВиК проекти в oбщина Нова Загора

Предвижда се реконструкция на 15 115 м водопроводна мрежа

Над 27 милиона лева инвестиции по ВиК проекти в oбщина Нова Загора
Над 27 милиона лева инвестиции по ВиК проекти в oбщина Нова Загора Източник: Община Нова Загора

На 19.10.2021 г. от 12:00 часа на улица "Генерал Скобелев" в гр. Нова Загора, се проведе официална церемония "Първа копка” за обект "Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения"  в гр. Нова Загора, Агломерация Нова Загора" по проект на "ВиК-Сливен" ООД.
На събитието присъстваха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, заместник –кметът Нина Генчева,  управителят на "Вик - Сливен" ООД Севдалин Рашев, Васил Радулов – управител на ВиК – Сливен, клон Нова Загора, представители на фирмите изпълнители; експерти и специалисти от Общинска администрация; жители на града.


Начало на церемонията постави управителят на "Вик-Сливен" ООД Севдалин Рашев, след което кметът на Общината Николай Грозев се обърна с приветствени думи към присъстващите. Той пожела успешна и ефективна работа на изпълнителите на строителството, за да може новозагорци да се радват на реконструирани водопроводни и канализационни мрежи за над 27 милиона лева.

 
Проект №BG16М1ОP002-1.016-0008 "Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособена територия на "Водоснабдяване и канализация – Сливен" ООД  предвижда реконструкция на помпени станции и подмяна на 22 бр. помпени агрегати.

 

Предвижда се реконструкция на 15 115 м водопроводна мрежа, изграждане на 12 броя шахти, подмяна 16 бр. разходомери и 500 водомера за сградните водопроводни отклонения. Ще бъде изграждана и реконструирана 4 612 м битова и смесена канализация, както и ще бъде изградена 1 988 м. дъждовна канализация.

 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Околна среда" 2014 - 2020, чрез Европейския съюз и Кохезионния фонд, по процедура № BG16M1OP002-1.016 "Изграждане на ВиК инфраструктура".

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени