Награда за изключителен принос за развитието на Община Нова Загора получи посмъртно кметът Николай Грозев

За "Спортист на 2022 година" бе призната лекоатлетката Симона Гочева, спечелила през през годината три златни и един сребърен медал от престижни първенства в страната

Община Нова Загора
Община Нова Загора Източник: Zonanews

Награда за изключителен принос за развитието на община Нова Загора получи посмъртно кметът Николай Грозев, съобщиха от общинския пресцентър. Отличие в такава категория се присъжда за пръв път на церемонията на годишните награди на Община Нова Загора, целта на които е да се отличат хората, допринесли за утвърждаване престижа, просперитета и благополучието на общината.

 

Според присъдилите отличието, Николай Грозев, който бе кмет в продължение на 15 години, е допринесъл Нова Загора да бъде град с нов европейски вид и едновременно с това да запази своята идентичност. Той почина внезапно на 24 април, т.г. Д-р Димитър Димитров стана носител на приза "Посланик на доброто" за това, че в края на септември спаси живота на давещо се момиченце от Кортен.

 

За "Спортист на 2022 година" бе призната лекоатлетката Симона Гочева, спечелила през през годината три златни и един сребърен медал от престижни първенства в страната. Наградата за "Активна доброволческа дейност" е за Десислава Узунова, инициатор на благотворителен концерт.

 

Фирмата "Аерзетикс" ООД е удостоена приза "Работодател на 2022 година". Отличието в категорията "Принос в развитието и утвърждаването на българската култура и идентичност в Община Нова Загора" бе присъдено на Петко Танев, преподавател по изкуства и музикален ръководител на певчески групи и формации в град Нова Загора.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени