Народните представители от ГЕРБ внасят предложение за финансиране от държавата на 10 проекта в Сливен и областта

За община Твърдица ще се очаква държавно финансиране за реконструкция и рехабилитация на три основни пътни артерии в общината

Десислава Танева
Десислава Танева Източник: ПП ГЕРБ

Народните представители от ГЕРБ от област Сливен Десислава Танева и Мария Белова внасят предложение, между първо и второ четене на Бюджет 2022, за финансиране от държавата на 10 проекта в Сливен и областта.
Това са проекти, които са изключително важни за жителите на нашата област, каза Мария Белова и допълни, че бюджетите на общините са крайно недостатъчни, за да реализират мащабните проекти с местни приходи, затова държавата трябва да помогне.


За община Сливен са необходими средства за изграждане на кръгови кръстовища на булевардите "Панайот Хитов" и "Стефан Стамболов", както и на булевардите "Бургаско шосе" и "Илинденско въстание". Финансирането е необходимо и за изграждане на улица между булевардите "Бургаско шосе" и "Хаджи Димитър", както и в Индустриална зона на Сливен. Необходим е основен ремонт и на вече съществуваща улица в Промишлена зона.

 

Мария Белоева
Мария Белоева Източник: ПП ГЕРБ

"Изграждането на кръгови кръстовища, на нови улици и ремонт на вече съществуващи, ще доведе до сериозна промяна в комуникацията в града и намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия", коментира Белова.


Проектите на Община Котел, за които се иска финансиране са рекултивация на депото за твърди битови отпадъци и основен ремонт на пътя за с. Жеравна. "С приемането на предложените промени в бюджета ще се даде възможност Общината да рекултивира старото депо, което се ползва повече от 50 години. А рехабилитацията на общинския път е от изключително значение за развитието на община Котел.

 

Село Жеравна е най-големия туристически резерват на територията на България. Ежегодно е посещавано от над 150 000 туристи. В летните месеци, особено около провеждането на традиционния фолклорен фестивал, настоящата пътна инфраструктура не е пригодена за такъв интензивен поток", обясни народният представител.


За община Твърдица ще се очаква държавно финансиране за реконструкция и рехабилитация на три основни пътни артерии в общината, които свързват най-големите населени места в региона.
"Общините нямат достатъчно собствени средства, особено през тази година, когато заради скъпия ток, издръжката нарасна драстично. Надявам се, че колегите в Народното събрание и правителството ще се отнесат с разбиране за решаването на важните проблеми на гражданите и бизнеса в региона, и ще подкрепят нашето предложение на второ гласуване", заяви Мария Белова.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени