Нова услуга в чистотата предлагана в гр. Твърдица

Услугата, която ще бъде предложена на гражданите е пилотна и ще бъде изцяло безплатна за тях

Община Твърдица
Община Твърдица Източник: Zonanews
След инициирана среща при кмета на община Твърдица с фирма "Кроношпан", бе постигнато съгласие за осигуряване от фирмата на голям контейнер за дървени отпадъци от всякакво естество (стари мебели, подменена дървена дограма, лозови пръчки и клони от подрязване). Това съобщиха от общинската администрация.
 
Експериментално този контейнер ще бъде поставен най-напред в град Твърдица. Общинска администрация е на етап доуточняване на детайли от технически характер.
 
Услугата, която ще бъде предложена на гражданите е пилотна и ще бъде изцяло безплатна за тях. Целта е да се намали максимално количеството на изхвърляни дървени отпадъци от посочения вид.
 
Надяваме се в оптималния срок, който сме си поставили – края на месец февруари, да бъдат доуточнени всички логистични въпроси – място на поставяне, срок на извозване, начини на уведомяване на гражданите, за да може контейнера да бъде доставен, добавят от общинската администрация.
 
След успешното реализиране на идеята в гр. Твърдица и показване на целесъобразност се надяваме модела да бъде мултиплициран и в гр. Шивачево и други населени места в общината.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени