Нова Загора без просрочени задължения, Капиталовата програма за 2021 г. е изпълнена

Това стана ясно днес на 34-тото заседание на Общински съвет - Нова Загора

34–то заседание на Общински съвет - Нова Загора
34–то заседание на Общински съвет - Нова Загора Източник: Община Нова Загора
На 17 март се проведе 34–то заседание на Общински съвет - Нова Загора, съобщават от местната администрация. В неговото начало новоизбраният кмет на с. Езеро Мариета Парунева от ПП ГЕРБ встъпи в длъжност, и положи клетва пред местните парламентаристи, след което председателят Бояна Гидикова обяви първоначалния дневен ред от 15 точки, към които бяха добавени още 4 допълнително.
 
Заседанието протече при добър диалог и спокойна атмосфера. След кратко обсъждане бе приет Отчета за изпълнение на общинския бюджет и общинските сметки за средства от Европейския съюз на община Нова Загора за 2021 г. Общинските съветници се обединиха около мнението, че ръководството на Общината и общинска администрация заслужава адмирации за реализацията на Бюджет 2021 г. в условията на криза. Заложената за миналата година Капиталова програма е изпълнена, а Община Нова Загора няма просрочени задължения.
 
В хода на заседанието бяха приети Отчета за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти за периода 01.01.2021 г. - 31.12.2021 г. Гласувано бе и Предложението за прекратяване на социалната услуга, държавно делегирана дейност "Преходно жилище", с. Асеновец, ул. "Марко Димитров" № 30. Одобрено бе освобождаването от длъжност на управителя на "Общински пазари-Н.З." ЕООД Диньо Аврамов. За нов управител на търговското дружество бе избрана Светла Христова Стоянова, която бе задължена в едномесечен срок да изготви доклад за състоянието на пазара и да представи предложения и визия за неговото развитие.
 
След предоставената възможност за питания, обръщения и декларации председателят закри заседанието

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени