Нова Загора отбеляза 144-тата-годишнина от Освобождението на града от турско владичество

Цветя и венци поднесоха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип

Нова Загора отбеляза 144-тата-годишнина от Освобождението на града от турско владичество
Нова Загора отбеляза 144-тата-годишнина от Освобождението на града от турско владичество Източник: Община Нова Загора

Нова Загора отбеляза 144-тата-годишнина от Освобождението на града от турско владичество. На 14 януари, в 11:00 часа, пред паметника на Освобождението архиерейският наместник Иван Стоянов отслужи заупокойна панихида в памет на загиналите български опълченци, руски воини и мирни граждани, a стотици новозагорци сведоха глава в едноминутно мълчание.

 

На присъстващите бяха припомнени значимите исторически събития в нашия край по време на Руско-турската война от Генчо Димитров – директор на Исторически музей-Нова Загора. В тържественото честване на Освобождението на Нова Загора, организирано от Община Нова Загора и НЧ "Д. П. Сивков-1870",  се включиха и членовете на РК "Традиция", децата от клуб "Млад родолюбец" и четвъртокласникът Иван Добрев от НУ "Любен Каравелов".

 

Цветя и венци поднесоха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип, председателят на Общински съвет Бояна Гидикова, общински съветници, ученици от новозагорски училища и детски градини, културни институции, патриотични организации и родолюбиви граждани.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени