Нова Загора отбеляза 3-ти март

Ритуалът за отбелязване на Освобождението на България продължи с въздействащите стихове на децата от Театрална школа "Тракия Вижън"

Децата от Театрална школа "Тракия Вижън"
Децата от Театрална школа "Тракия Вижън" Източник: Община Нова Загора
Нова Загора чества Националния празник – 3 март. Днес се навършват 144 от години от деня, в който се сбъдва вековният копнеж на българския народ за свобода, а празникът по традиция бе отбелязан от новозагорци пред Паметника на Освобождението в градинката до жп гарата, съобщават от местната администрация.
 
Десетки жители и гости на града, сред които председателят на Общински съвет – Нова Загора Бояна Гидикова, заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев и секретарят на Общината Ангел Стойчев, отдадоха почит пред паметта на българските опълченци и всички воини, загинали за свободата на Отечеството. Те сведоха глави в преклонение и си обещаха, с мисъл и дело, да доказват, че са достойни за свободна България.
 
Ритуалът за отбелязване на Освобождението на България продължи с въздействащите стихове на децата от Театрална школа "Тракия Вижън" към НЧ "ДП. Сивков-1870", патриотичните песни на Певческата група към Пенсионерски клуб "Златна есен" и Фолклорна формация "Аеда". След което признателните новозагорци положиха венци и цветя.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени