Нова Загора с "първа копка" на проект за реконструкция на пречиствателна станция за отпъдъчни води

Стойността на проектът е 9 228 206 лева и е по ОП "Околна среда" 2014-2020 година

Николай Грозев, кмет на Община Нова Загора даде старт на дейностите с ритуално разбиване на бутилка вино
Николай Грозев, кмет на Община Нова Загора даде старт на дейностите с ритуално разбиване на бутилка вино Източник: Община Нова Загора
Днес, символично бе дадена първа копка днес на проект за "Реконструкция на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) - Нова Загора на Агломерация Нова Загора", съобщават от пресцентъра на общинската администрация.
 
Проектът се изпълнява от "ВиК – Сливен" ООД по ОП "Околна среда" 2014-2020 г. и е на обща стойност 9 228 206 лв. Той включва изграждане и реконструкция на нови сгради и съоръжения, ремонт и рехабилитация на входна помпена станция и всички сгради и съоръжения, както и доставка и монтаж на машинно-технологично оборудване.
 
На церемонията присъства кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип, председателят на Общински съвет - Нова Загора Бояна Гидикова и управителят на "ВиК – Сливен" инж. Севдалин Рашев. Те дадоха старт на дейностите с ритуално разбиване на бутилка вино.
 
Очаква се чрез изпълнение на проекта да се намали навлизането на вредни вещества и биогенни елементи и да се осигури надеждно и стабилно пречистване на отпадъчните води.

Още от "Сливен"

Кметът на Нова Загора: Бюджет`2024 ще даде по-високо качество на живот за всеки жител на нашата община

Основните акценти по дейностите в него са насочени към решения, които ще ни позволят да изградим дейности и проекти днес за следващите 5-10 години, уверява Галя Захариева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени