Нова Загора с "първа копка" на проект за реконструкция на пречиствателна станция за отпъдъчни води

Стойността на проектът е 9 228 206 лева и е по ОП "Околна среда" 2014-2020 година

Николай Грозев, кмет на Община Нова Загора даде старт на дейностите с ритуално разбиване на бутилка вино
Николай Грозев, кмет на Община Нова Загора даде старт на дейностите с ритуално разбиване на бутилка вино Източник: Община Нова Загора
Днес, символично бе дадена първа копка днес на проект за "Реконструкция на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) - Нова Загора на Агломерация Нова Загора", съобщават от пресцентъра на общинската администрация.
 
Проектът се изпълнява от "ВиК – Сливен" ООД по ОП "Околна среда" 2014-2020 г. и е на обща стойност 9 228 206 лв. Той включва изграждане и реконструкция на нови сгради и съоръжения, ремонт и рехабилитация на входна помпена станция и всички сгради и съоръжения, както и доставка и монтаж на машинно-технологично оборудване.
 
На церемонията присъства кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип, председателят на Общински съвет - Нова Загора Бояна Гидикова и управителят на "ВиК – Сливен" инж. Севдалин Рашев. Те дадоха старт на дейностите с ритуално разбиване на бутилка вино.
 
Очаква се чрез изпълнение на проекта да се намали навлизането на вредни вещества и биогенни елементи и да се осигури надеждно и стабилно пречистване на отпадъчните води.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени