Област Сливен обявява грипна епидемия

Същите мерки остават в сила и за област Велико Търново, където срокът на въведената грипна епидемия се удължава до 9 февруари

Табела Сливен, Казанлък
Табела Сливен, Казанлък Източник: Zonanews

Област Сливен обявява грипна епидемия от утре – 6 февруари до 12 февруари. Мерките, които ще важат в посочения период са преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации.

 

Освен това се забраняват свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни. На този етап не е предвидено преустановяване на присъствения учебен процес, затова в детските ясли, градини и училища ще се провежда стриктен ежедневен филтър.

 

Същите мерки остават в сила и за област Велико Търново, където срокът на въведената грипна епидемия се удължава до 9 февруари.

 

Междувременно в област Варна част от въведените мерки се отменят, а срокът на другите се удължава отново до 9 февруари. Възстановява се провеждането на планови консултации при спазване на стриктен противоепидемичен режим и записване на дата и час на посещение.

 

При същите условия отново ще бъдат провеждани също профилактични прегледи, задължителни имунизации и реимунизации. До петък остава в сила забраната за свиждания и задължението за провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските градини и противоепидемичен режим в училищата.

Още от "Сливен"

Кметът на Нова Загора: Бюджет`2024 ще даде по-високо качество на живот за всеки жител на нашата община

Основните акценти по дейностите в него са насочени към решения, които ще ни позволят да изградим дейности и проекти днес за следващите 5-10 години, уверява Галя Захариева

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени