Община Нова Загора бе огряна от малки усмихнати лазарки

Те бяха посрещнати от кмета Николай Грозев, цялото ръководство и част от служителите на общината

Община Нова Загора бе огряна от малки усмихнати лазарки
Община Нова Загора бе огряна от малки усмихнати лазарки Източник: Община Нова Загора

Дни преди наближаващите пролетни празници, носещи много радост и добро настроение – Лазаровден и Цветница, Община Нова Загора бе огряна от посещението на малките усмихнати лазарки на ДГ "Слънчице" и ДГ "Надежда".


Дошли да отправят своите поздрави и наричания, те бяха посрещнати от кмета Николай Грозев, цялото ръководство и част от служителите на общината.


Облечени в пъстри, празнични носии, чаровните лазарки изпълниха обредни песни и ритуали за здраве, благоденствие и плодородие през цялата година.


Красиво представените традиции успяха силно да въздействат и впечатлят присъстващите с автентичността и колорита на българския фолклор, запазен през вековете и до днес.


След прекрасното им изпълнение, гостоприемните домакини поднесоха сладки лакомства на малките таланти с пожелания за хубави и светли празници.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени