Община Сливен планира инвестиции във Военния стадион и Колодрума

По-рано тази седмица беше приет бюджета на общината за 2021 г.

Стефан Радев, кмет на Община Сливен
Стефан Радев, кмет на Община Сливен Източник: Община Сливен

Община Сливен преджида бъдещи инвестиции по обновяване на инфраструктурата на Военния стадион и Колодрума, обяви пред журналисти кметът Стефан Радев.

 

"В момента работим по задания за изготвяне на проекти за тези два спортни обекта и се надявам скоро да можем да обявим конкурс за проектни предложения", заяви още кметът. Той посочи, че и двете съоръжения предлагат различни възможности за експлоатация, като даде за пример терена на Колодрума, който освен като спортен обект, може да се използва и за лятна сцена за провеждането на различни мероприятия.

 

"От друга страна, Военният стадион също може да бъде многофункционален, заради голямата площ на терена", допълни Стефан Радев.

 

По-рано тази седмица беше приет бюджета на общината за 2021 г. Финансовият документ предвижда ръст в много от сферите, в които Общината оперира, като най-значителното увеличение е свързано с продължаващата политика на Правителството за повишаване на доходите на работещите предимно в здравната и образователната сфера, както и за възнагражденията на администрацията. Не са фиксирани съществени изменения в приходната част, а от гледна точка на разходната Бюджет 2021 е "по-спокоен" заради старите задължения повечето, от които са погасени през 2020 г. През настоящата година ще бъдат изплатени и стари задължения към доставчици от по-предходни мандати. Предвиждат се сериозни инвестиции в направленията, свързани с общинската инфраструктура и екологичния транспорт.  Сериозен ръст се отчита и в средствата, предвидени за спортната инфраструктура, предвидени са буфери от финансови запаси, които да гарантират, че Община Сливен ще продължи да изпълнява функциите и заложените цели.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени