Община Твърдица планира да измести неформалното тържище за постигането на по-добра организация, хигиена и контрол

Причината са зачестилите случаи на непочистване на ползваните терени

Община Твърдица
Община Твърдица Източник: Zonanews

Във връзка със зачестилите случаи, в които ползвателите на площи от съботното тържище, което неформално се провежда от години в района на зеленчуковия пазар, не почистват ползваните терени, община Твърдица постави напомнителни табели с телефон за сигнализиране при констатирани нарушения.

 

Молим всички граждани при констатиране на нарушения да подават сигнал на посочения телефонен номер. На нарушителите ще бъдат съставяни актове съгласно Наредба № 1, чл. 51 в размер от 50 до 300 лв., предупрежедават от общинската администрация.


Община Твърдица уведомява заинтересованите, че планира да измести неформалното тържище, без зеленчуковия пазар, от улицата покрай реката в двора на старото училище с оглед безопасност на гражданите и за по добра организация и контрол на пазарния ден. За целта в момента двора се почиства и се организира маркирането на клетки за ползване.

 

За по-добрата организация предстои приемането на нова наредба за пазарите на територията на община Твърдица, която ще бъде публикувана на сайта на общината и фейсбук профила за обществено обсъждане преди внасянето и в ОбС Твърдица за разглеждане и приемане.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени