Община Твърдица приключи изграждането на охранителна система за обект "Крепост-градище"

Системата е изградена по настояване на Общински исторически музей-Твърдица, служителите, в които извършват ежегодно разкопки на терен

Община Твърдица приключи изграждането на охранителна система за обект - „Крепост-градище“`
Община Твърдица приключи изграждането на охранителна система за обект - „Крепост-градище“` Източник: Община Твърдица
Община Твърдица приключи изграждането на охранителна система за обект "Крепост-градище", която след направени постъпки от страна на общината придоби статут на национален паметник на културата.
 
Системата е изградена по настояване на Общински исторически музей-Твърдица, служителите, в които извършват ежегодно разкопки на терен. Разкритите експонати се консервират, но поради своята историческа стойност е задължително да се охраняват.
 
Община Твърдица приключи изграждането на охранителна система за обект - „Крепост-градище“
Община Твърдица приключи изграждането на охранителна система за обект - „Крепост-градище“ Източник: Община Твърдица
Охраната в момента се осъществява от шест броя автономни камери, които предават в реално време и записват в контролен център в сградата на община Твърдица.
 
Считаме, че охраната и опазването от набези на културно историческото наследство на района е от изключителна важност за развитието на културния туризъм в нашата община.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени