Община Твърдица ще се сдобие с нов автомобил за социален патронаж

тойността на проекта е 49 112,00 лв. с ДДС, като 36 000,00 лв. се финансират от фонд Социална закрила" а останалата част е съфинансиране от бюджета на община Твърдица

Община Твърдица
Община Твърдица Източник: Zonanews
Община Твърдица кандидатства и спечели проект за закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за нуждите на домашен социален патронаж-Твърдица, финансиран по целева програма "Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд" на фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от общинската администрация. Стойността на проекта е 49 112,00 лв. с ДДС, като 36 000,00 лв. се финансират от фонд Социална закрила" а останалата част е съфинансиране от бюджета на община Твърдица.
 
По проекта се предвижда да бъде закупен нов неупотребяван лекотоварен автомобил тип фругон отговарящ на техническите параметри заложени в целевата програма "Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд". Закупуването ще се осъществи с обявяване на обществена поръчка съгласно ЗОП.
 
Целта на проекта е да подпомогне социалната дейност в общината чрез закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата.
 
Услугата домашен социален патронаж се утвърди като една от най-важните публични функции на местната власт имаща за цел осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени