Община Твърдица завърши изпълнението на най-мащабните си проекти

Община Твърдица има одобрени още няколко прооекта, разказа кметът на общината Атнас Атанасов

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов
Кметът на Твърдица Атанас Атанасов Източник: Zonanews
Приключихме с двата най-мащабни проекта, които изпълнявахме през последната година в Твърдица - санирането на училището и изграждането на водопровода в село Сборище. Това каза в интервю за Zonanews кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов. 
 
Саниране на училището в Твърдица
Саниране на училището в Твърдица Източник: Община Твърдица
"Стойността на прокта за ремонт на училището беше около 1 960 000 лв. Целият проект включваше смяна на  дограмата, саниране и частични вътрешни ремонт. Стана много хубаво, разплатили сме всичко на изпълнителите", добави той.
 
Саниране на училището в Твърдица
Саниране на училището в Твърдица Източник: Община Твърдица
"Приключихме и подмяната на водопровода в село Сборище. На 26 ноември, миналия петък, комисията от Фонд "Земеделие" направи инспекция - няма никакви забележки по изпълнението. Там предстои да се извърши разплащането", разказа кметът на Твърдица. 
 
Става дума за подменен водопровод с дължина 22 км, като целият проект е на стойност над 6 млн. лева. "Сега налягането на водата в село Сборище е многократно по-силно отпреди - буквално чешмите ще се "пръснат" от налягането на водата. Решихме огромен проблем на цяло едно населено място. Няма вече грам загуба на вода", похвали се Атанас Атанасов. 
 
Той разказа, че Община Твърдица има одобрени още няколко прооекта - за реновиране на медицинския център, за ремонт на детската градина (на стойност 600 000 лв.) в Твърдица, който ще бъде завършен до края н атази година. 
 
"Започваме строеж на нова детска градина в село Сборище на стойност 1,4 млн. лева", разкри кметът на общината. И добави, че предстои да започне и ремонт на училището в град Шивачево (300 000 лв.). 
 
Община Твърдица е кандидатствала и с два проекта по Норвежкия финансов механизъм - единият е проект на УНИЦЕФ за работа с малцинствените групи. Общината е получила като дарение по този проект и нов лек автомобил за медиаторите по проекта. 
 
Вторият проект по този механизъм отново е свързан с модернизацията на училището в Шивачево. Става дума за създаване на т.н. "енергонезависима" сграда. Това включва изолация, солари за производство на енергия, която ще се потребява изцяло от училището.
 
Предстои също саниране и на медицинския център в общината - на стойност от 500-600 хил. лева. 
 

Още от "Сливен"

Галя Захариева: На 3 март славим свободата и своето право да живеем независими

Васил Левски, Христо Ботев, Панаьот Волов, Георги Сава Раковски, Захари Стоянов, знайните и незнайни опълченци, знайните и незнайни духовници и просветители, знайните и незнайни пазители на историята и словото са нашите национални светини

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени